Αυτές τις γιορτές, που έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, προσφέρουμε ένα «δώρο» στα πλάσματα που απειλούνται. Γινόμαστε «γονείς» ενός ζώου που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Μάλιστα, η συμβολική υιοθεσία ενός δελφινιού, ενός πάντα, μιας τίγρης, πολικής αρκούδας, ή μιας καρέτα, είναι μία πρωτότυπη ιδέα για δώρο.

«Με τη συμβολική υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου υποστηρίζετε τη δουλειά του WWF Ελλάς και μας δίνετε τα μέσα να συνεχίσουμε να παλεύουμε για έναν ζωντανό πλανήτη.

Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να χτίσουμε μία πιο ισορροπημένη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, προστατεύοντας έτσι την ίδια μας την υγεία.

Εφέτος σας καλούμε να κάνετε ένα πρωτότυπο δώρο που θα μοιράσει απλόχερα την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον μας. Κάντε αυτά τα Χριστούγεννα μοναδικά για όλους μας!», επισημαίνει ο επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης του WWF Ελλάς, Κωνσταντίνος Λιαρίκος.

Πώς μπορείτε να «υιοθετήσετε» μια τίγρη, ένα δελφίνι, ή μια πολική αρκούδα;

Για να υιοθετήσετε ένα απειλούμενο ζώο, χρειάζεται να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
1. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: wwf.gr
2. Επιλέξτε το ζώο που προτιμάτε
3. Διαλέξτε το μήνυμα και το όνομα που θέλετε να αναγράφεται στο πιστοποιητικό υιοθεσίας
4. Συμπληρώστε τη φόρμα – Εάν η υιοθεσία σας προορίζεται για δώρο, μπορείτε να επιλέξετε τη μέρα και την ώρα που θα σταλεί.

Στη συνέχεια, θα λάβετε ηλεκτρονικά από το WWF Ελλάς το χριστουγεννιάτικο πιστοποιητικό υιοθεσίας.

Είναι ένα δώρο, σύμφωνα με το WWF Ελλάς, για την προστασία του περιβάλλοντος και της «υγείας» του πλανήτη μας. Γιατί μόνον έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε μελλοντικές πανδημίες και να διασφαλίσουμε την υγεία μας, αλλά και την υγεία των παιδιών μας.

Τέλος, το WWF Ελλάς υπογραμμίζει ότι «οι εφετινές γιορτές δεν θα είναι όπως τις έχουμε συνηθίσει, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας.

Όμως τα δώρα που θα επιλέξουμε να κάνουμε, μπορούν να μας δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και για έναν υγιή πλανήτη. Αυτές τις γιορτές, λοιπόν, ας βάλουμε κάτω από το δέντρο κάτι μοναδικό!».