Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Τι κερδίζουμε επιλέγοντας έναν personal trainer; Ας δούμε τα πλεονεκτήματα

  • Σας διδάσκει νέα πράγματα

Εάν είστε στο ξεκίνημα της γυμναστικής σας καριέρας, η απόκτηση ενός προσωπικού προπονητή είναι μια έξυπνη ιδέα. Πολλά γυμναστήρια προσφέρουν μια δωρεάν συνεδρία κατά την εγγραφή σας για να σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με τα μηχανήματα και περισσότερες σε βάθος συνεδρίες μπορούν να σας βοηθήσουν να τελειοποιήσετε την φυσική σας κατάσταση. Ένας ειδικός πάντα ξέρει καλύτερα.

  • Είναι μερικές φορές ο «θεραπευτής» σας

Ο προπονητής σας μπορεί να είναι το τέλειο άτομο για να μιλήσετε ή να παραπονεθείτε, ενώ ταυτόχρονα κάνετε ενδυνάμωση, ισορροπείτε και καίτε λίπος.

  • Είναι καλύτερα από έναν καθρέφτη

Αν παρακολουθείτε τον εαυτό σας ενώ γυμνάζεστε, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η στάση σας είναι σωστή, αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν κάποιος είναι εκεί για να σας διορθώνει, να σας παρατηρεί και να σας εμψυχώνει.

Μόλις νομίζετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε άλλο θα σας ζητάει να «κρατήσετε για ένα λεπτό» ή να κάνετε «10 ακόμα επαναλήψεις». Και τι θα κάνετε; Θα το ακολουθείτε και θα είναι ό,τι καλύτερο για σας εκείνη την στιγμή.

  • Θα σας κρατά υπόλογους

Αυτό μπορεί να είναι και το πιο σημαντικό, ειδικά όταν θα βλέπετε στην οθόνη του κινητού σας το όνομά του. Είναι πολύ πιο δύσκολο να δικαιολογηθείτε ή να ακυρώσετε ένα ραντεβού με έναν προσωπικό γυμναστή σε αντίθεση με το δικό σας freestyling χρόνο στο γυμναστήριο.

  • Αγαπά να σας βλέπει να ιδρώνετε

Σε ποιόν αρέσει να σας βλέπει να προσπαθείτε πάντα λίγο παραπάνω στις ασκήσεις σας περισσότερο από τον προπονητή σας; Όλοι εκείνοι οι θρήνοι, οι γκρίνιες και τα ιδρωμένα πρόσωπα απλά του λένε ότι κάνει καλά την δουλειά του!

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822