Στο κλασικό ερώτημα του «πώς πέφτει η κοιλιά» η σωστή απάντηση δεν είναι με τους κοιλιακούς όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά με την αεροβική άσκηση όπως το τρέξιμο. Η αεροβική προπόνηση βοηθά στην καύση του λίπους συνολικά καθώς και από τα επίμαχα σημεία, ενώ αυτό που προσφέρουν οι κοιλιακοί είναι οι σύσφιξη και ενδυνάμωση της περιοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της κοιλιάς χωρίς να χαθεί η ισορροπία του σώματος και η σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης είναι ο συνδυασμός των κοιλιακών με τους ραχιαίους. Μια καλή συμβουλή είναι για κάθε τρεις ασκήσεις κοιλιακών να κάνουμε μία ραχαίων.

Το μυστικό
Για να έχουν αποτέλεσμα οι κοιλιακοί το μυστικό είναι να τους εκτελούμε σωστά, με ρυθμό, χωρίς να βιαζόμαστε και προσέχοντας την αναπνοή. Συνήθως εισπνέουμε στο κατέβασμα και εκπνέουμε στο ανέβασμα (στη σύσπαση της κοιλιάς). Η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή κοιλιακών είναι τα ροκανίσματα.

Να θυμάστε ότι ο ορθός κοιλιακός μυς δουλεύει πάντοτε όλος είτε κάνουμε πλάγιους κοιλιακούς, είτε ροκανίσματα ή όποιες άλλες ασκήσεις κοιλιακών.

Διαβάστε επίσης: 

Τέλειοι κοιλιακοί σε πέντε λεπτά

Τέσσερις ασκήσεις που χτίζουν τέλειους κοιλιακούς