Η άσκηση μπορεί να συμβάλλει στην εξισορρόπηση των ψυχικών και συναισθηματικών διαταραχών που βιώνουν οι γυναίκες στην περίοδο της κλιμακτηρίου που οδηγεί στην οριστική διακοπή της εμμήνου ρύσεως (εμμηνόπαυση). Πρόκειται για μια περίοδο που πολλές γυναίκες βιώνουν δυσάρεστα μια και δεν είναι προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τις ξαφνικές εξάψεις και εφιδρώσεις, ούτε τα ψυχικά σκαμπανεβάσματα η αιτία των οποίων βρίσκεται στις ορμονικές διακυμάνσεις, χωρίς όμως αυτό να τις καθιστά πιο εύκολα διαχειρίσιμες.

Ο ρόλος της συστηματικής άσκησης θεωρείται σημαντικός για την καλύτερη πλεύση μια γυναίκας στην απαιτητική αυτή περίοδο της ζωής της.

Έχουν μάλιστα γίνει και έρευνες που αναδεικνύουν τις πιο αποδοτικές ασκήσεις για την ανακούφιση των γυναικών από τις εξάψεις που τις ταλαιπωρούν λόγω των ορμονικών διαταραχών.

Πρώτο στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι το φημισμένο πιλάτες – για την ακρίβεια η μέθοδος που άρχισε να αναπτύσει στις αρχές του 1920 ο φημισμένος πλέον Joseph Hubertus Pilates. Έκτοτε βέβαια η μέθοδος έχει εξελιχθεί και έχει πολλές παραλλαγές. Κάποια από αυτές σίγουρα θα σας φανεί ενδιαφέρουσα εάν θέλετε να δοκιμάσετε το Pilates.  – Η πρόταση του ygeiamou.gr

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης έρχονται δεύτερες στη σχετική λίστα των ευεργετικών προπονήσεων για τις γυναίκες στην κλιμακτήριο που δημιούργησαν οι Ισπανοί επιστήμονες από την Ισπανική Εταιρία Εμμηνόπαυσης, την Ισπανική Καρδιολογική Εταιρία και την Ισπανική Ομοσπονδία Αθλητικής Ιατρικής. – Η πρόταση του ygeiamou.gr

H διαλειμματική προπόνηση τέλος έρχεται τρίτη στη σχετική λίστα. Ωστόσο όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί σημασία έχει να επιλέξετε μια μορφή άθλησης όποια και αν είναι αυτή και να μην την εγκαταλείψετε. Γι’ αυτό και το ygeiamou.gr σας προτείνει το ακόλουθο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει.