*Γράφει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ελευθερία Αναγνωστοπούλου

Η προπόνηση HIIT (διαλειμματική υψηλής έντασης ) είναι πολύ αποδοτική και καθίσταται ακόμη πιο αποτελεσματική όταν γίνεται μέσα στο νερό, με τη μορφή HIIT Aqua Pilates. Ακολουθούν τέσσερις ασκήσεις μέσα στο νερό με στόχο την ενδυνάμωση όλου του σώματος.

Οι ασκήσεις αυτές περιλαμβάνουν:

1. Ενεργοποίηση – ενδυνάμωση κοιλιακής χώρας
2. Ενδυνάμωση ποδιών – γλουτιαίων
3. Ενεργοποίηση – ενδυνάμωση ωμικής ζώνης – θωρακικών μυών
4. Συναγωνιστές μύες: μύες του βραχίονα (δικέφαλοι,τρικέφαλοι)

Με τις παρακάτω ασκήσεις επιτυγχάνεται αύξηση καρδιακής συχνότητας-καύση λίπους, ενδυνάμωση όλου του σώματος, αποφόρτιση της σπονδυλικής στήλης  και ανακούφιση από οστικούς – νευρομυϊκούς πόνους.

Ώμοι και πόδια

Με τις παρακάτω ασκήσεις επιτυγχάνεται ενδυνάμωση κοιλιακών, τετρακέφαλων και ωμικής ζώνης – θωρακικών μυών

Ενδυνάμωση άνω κορμού

Με την παρακάτω άσκηση επιτυγχάνεται ενεργοποίηση – ενδυνάμωση κοιλιακής χώρας, ενδυνάμωση προσαγωγών – απαγωγών, ενεργοποίηση – ενδυνάμωση ωμικής ζώνης – θωρακικών μυών καθώς και των συναγωνιστών μυών (μύες του βραχίονα – δικέφαλοι,τρικέφαλοι).

Με την άσκηση αυτή επιτυγχάνεται αύξηση καρδιακής συχνότητας-καύση λίπους, ενδυνάμωση όλου του σώματος, αποφόρτιση σπονδυλικής στήλης,  ανακούφιση από οστικούς – νευρομυϊκούς πόνους, βελτίωση του εύρους κίνησης και ξεμπλοκάρισμα των δυσκίνητων αρθρώσεων

Παραλλαγή της άσκησης hundred του Pilates μέσα στο νερό

Ονομάζομαι Ελευθερία Αναγνωστοπούλου και είμαι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην «Ευρωστία και Υγεία» και τον «Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό». Ειδικεύομαι στο “Pilates” και “Aqua Aerobic- Aqua Pilates”. Ήμουν αθλήτρια στίβου στον ΠΓΣ. Ασχολήθηκα με πολλά αθλήματα όπως kick boxing, beach volley και padel. Τα καλοκαίρια ασχολούμαι με baby swimming και Ναυαγοσωστική. Επιπλέον ασχολούμαι με Functional training, Cross training, TRX, Flexibility.
Αναμένω την επικείμενη συμμετοχή μου στο ΠΜΣ με τίτλο «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Άσκησης» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. 
Instagram: its_elef

Τα μαθήματα HIIT aqua pilates πραγματοποιούνται στο Your Balance Gym στην Αργυρούπολη