Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Το παρακάτω πρόγραμμα των 10 λεπτών αποτελεί μια πραγματικά ολοκληρωμένη προπόνηση και είναι σωτήρια για την εξοικονόμηση χρόνου.

Το να βρείτε χρόνο για άσκηση μέσα σε μια ήδη γεμάτη ημέρα, μπορεί να σας κάνει αρχικά να αισθανθείτε μια παραπάνω ταλαιπωρία, αλλά στο τέλος το πιθανότερο είναι να νιώσετε ευτυχισμένοι που το κάνατε. Η ευχαρίστηση έρχεται μέσα από μια σειρά από οφέλη για την υγεία, από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, την ευεξία και τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Ένα τέτοιο πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί ακόμα να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα.

Επιπλέον, οι προπονήσεις δεν χρειάζεται να είναι μακροχρόνιες για να είναι αποτελεσματικές ή για να έχετε οποιοδήποτε όφελος από αυτές. Όταν γίνεται σωστά μια προπόνηση και με την κατάλληλη ένταση, ακόμη και μια προπόνηση 10 λεπτών είναι θαυματουργή.

Έτσι, την επόμενη φορά που αισθάνεστε λίγο κουρασμένοι αλλά θέλετε να κάνετε γυμναστική, δοκιμάστε το παρακάτω δεκάλεπτο για να καθαρίσετε το κεφάλι σας, να κάνετε ένα διάλειμμα και να παραμείνετε σε τροχιά γυμναστικής.

Το workout

♦ 4 κύκλους (1 κύκλος = 4 ασκήσεις στη σειρά χωρίς διάλειμμα) ♦ Μεταξύ των κύκλων 1′ ξεκούραση! ♦ Δεν ξεκουραζόμαστε μεταξύ των ασκήσεων

Άσκηση 1η 

Εκτελούμε κάμψεις – 30″

Άσκηση 2η 

Στήριξη στις παλάμες και άρση ποδιών για 30″ το κάθε πόδι

Άσκηση 3η 

Κάμψεις τρικεφάλων με άρση ποδιού για 30″

Άσκηση 4η 

Προβολές για 30″ το ένα πόδι και για 30″ το άλλο

Δείτε ολόκληρο το video ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. 
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822