Sponsored Content 


Θα μπορούσε το τηλεφώνημα σε ένα φίλο στη διάρκεια της ημέρας απλώς για να του πείτε ότι τον σκεφτήκατε, να αυξήσει την ευεξία και την ευημερία σας, μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας; Ναι, θα μπορούσε απαντούν οι ειδικοί. Άλλωστε η επίδραση της κοινωνικότητας στην ευεξία έχει αποδειχθεί και επιστημονικά στο πλαίσιο ερευνών που μελετούν την ποιοτική επικοινωνία και το αποτύπωμά της στο πλαίσιο των σχέσεων.

Η κοινωνικότητα και η επαφή με φίλους αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό κλειδί της ευημερίας έως και της ευτυχίας, θα συμφωνήσουν πολλοί. Ο δρόμος για την ευεξία ωστόσο περιλαμβάνει πολλές ακόμη «στάσεις».

Για όσους αγαπούν την πολυτέλεια και την απόλαυση λόγου χάρη, θα μπορούσε να είναι μια ρουτίνα αυτοφροντίδας σε εβδομαδιαία βάση ή η επίσκεψη σε κάποιο χώρο ανανέωσης όπως ένα spa μια φορά το μήνα για μια ευεργετική κούρα που θα ωφελήσει το σώμα και την ψυχή. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η λέξη spa σημαίνει στα λατινικά sanitas per aqua (υγεία μέσω του νερού).

Το νερό (aqua) αποτελεί κομβικό στοιχείο για την διαφύλαξη της ευεξίας μας και όχι μόνο με την εμβύθιση σε αυτό, αλλά και με την πόση αγνού και ευεργετικού για την υγεία νερού. Σε κάθε βήμα για την επίτευξη της πολυπόθητης ευεξίας το υγρό στοιχείο κυριαρχεί όπως αποκαλύπτουν τα δεδομένα των ερευνών, αλλά και οι συμβουλές των ειδικών. Ας δούμε ποια βήματα θα μας φέρουν πιο κοντά στην ευεξία.

Βήμα 1ο – Προσέχουμε τη διατροφή μας

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία και την ευεξία. Επομένως μειώνουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος στο εβδομαδιαίο μας διαιτολόγιο και αυξάνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά καθημερινά. Δεν αμελούμε φυσικά την ενυδάτωση του οργανισμού μας.  Η ενυδάτωση είναι ο κυριότερος τρόπος να τονωθεί η διάθεση και η διαύγεια και να μειωθεί το άγχος. Επίσης είναι σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του σώματος αλλά και του νου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματός μας αποτελείται από νερό. Το AQUA Carpatica αποτελεί ιδανική επιλογή για την ενυδάτωση του οργανισμού. Αποτελεί ένα «θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού.

Βήμα 2ο – Βάζουμε την άσκηση στο πρόγραμμα

Η άσκηση αποτελεί το απαραίτητο συστατικό σε κάθε «συνταγή» ευτυχίας. Η άσκηση, με την προυπόθεση ότι είναι της επιλογής και της αρεσκείας μας, ανακουφίζει από το άγχος βοηθώντας στη διαχείριση του σωματικού και ψυχικού στρες. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω της αύξησης των νευροδιαβιβαστών της ηρεμίας όπως η σεροτονίνη αλλά και η νορεπινεφρίνη που έχει τη δυνατότητα να μετριάζει την απόκριση του εγκεφάλου στο άγχος. Ένα σημείο προσοχής που αφορά στην άσκηση αποτελεί η αποφυγή της αφυδάτωσης, κάτι που μπορεί να συμβεί λόγω της αυξημένης εφίδρωσης. Για το λόγο αυτό φροντίστε να ενυδατώνετε τακτικά τον οργανισμό σας καθημερινά και λίγο περισσότερο τις ημέρες των προπονήσεων. Στο σακίδιο του γυμναστηρίου φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό AQUA Carpatica. Όποιο προτιμάτε: είτε το φυσικό μεταλλικό είτε το φυσικώς ανθρακούχο. Αρκεί να το έχετε στην τσάντα σας και κάθε στιγμή που νιώθετε τον ιδρώτα να κυλάει στο πρόσωπό σας να πίνετε το αγαπημένο σας νερό.

Βήμα 3ο – Φροντίζουμε την υγεία μας

Ευεξία χωρίς υγεία δεν είναι εφικτός στόχος. Για το λόγο αυτό δεν αμελούμε τους απαραίτητους προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους σύμφωνα με την ηλικία και το φύλο μας. «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», είχε πει ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, θέλοντας να υπογραμμίζει την αξία της πρόληψης για τη διαφύλαξη της καλής υγείας. Επομένως δεν αμελούμε τα απαραίτητα check up και φυσικά δεν θέτουμε τον οργανισμό μας σε συνθήκες που μπορεί να επιδεινώσουν την υγεία. Φροντίζουμε λοιπόν να κοιμόμαστε επαρκώς, το σώμα μας να είναι ενυδατωμένο και να αποφεύγουμε τις καταχρήσεις.

Βήμα 4ο – Προσθέτουμε χρώμα παντού!

Τα τελευταία χρόνια, το ερευνητικό ενδιαφέρον για την ψυχολογία των χρωμάτων συνεχώς αυξάνεται και μια σειρά από μελέτες έχουν καταλήξει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με τα χρώματα που μας ηρεμούν και καταπολεμούν το στρες, το χρώμα που βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις ή τα χρώματα που προκαλούν έντονα συναισθήματα. Τα χρώματα είναι ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας, μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση ή ακόμα και τις φυσιολογικές αποκρίσεις του οργανισμού. Ας γεμίσουμε το σπίτι με λουλούδια και φωτεινά μαξιλάρια λοιπόν, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν ήρεμο  χώρο, όπου μπορούμε να χαλαρώνουμε. Επιπλέον, βάζουμε στα καθημερινά μας γεύματα την κατανάλωση πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών, αποκομίζοντας τα ευεργετικά τους οφέλη. Ακόμη δεν ξεχνάμε την τακτική ενυδάτωση του οργανισμού που θα μας προσφέρει η επιλογή νερού με ωραία γεύση έτσι ώστε να μας είναι ελκυστική η πόση του. Η βελούδινη γεύση του AQUA Carpatica αποτελεί ιδανική επιλογή. Εάν θέλετε να το κάνετε ακόμη πιο ξεχωριστό και… χρωματιστό προσθέστε μια φέτα λεμόνι ή λάιμ ανάλογα με τα γούστα σας.

Βήμα 5ο – Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας

Η ευγνωμοσύνη βελτιώνει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους: βελτιώνει την υγεία, προσφέρει συναισθηματική ισορροπία, αυξάνει την χαλάρωση και μας κάνει πιο δημιουργικούς. Από σήμερα κιόλας ξεκινήσετε να εξασκείτε συστηματικά την ευγνωμοσύνη ως πρακτική για να βελτιώσετε την ζωή σας.  Πάρτε ένα τετράδιο και ένα μολύβι και γράψτε μια λίστα με όλα όσα σας κάνουν να αισθάνεστε ευγνώμονες. Στον αντίποδα φροντίστε να προσφέρετε εσείς στον οργανισμό σας αυτό για το οποίο θα σας ευγνωμονεί το σώμα σας για πάντα: δεν είναι άλλο από την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού! Να θυμάστε ότι η αφυδάτωση έχει διαπιστωθεί ότι διαταράσσει σημαντικά τη γνωστική λειτουργία επηρεάζοντας την αντίληψη, την προσοχή, τη μνήμη, τη μάθηση, τη σκέψη, αλλά και τη λήψη αποφάσεων.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να πίνουμε καθημερινά νερό, χωρίς να περιμένουμε να διψάσουμε. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν αισθανθούμε το αίσθημα της δίψας ο οργανισμός μας έχει ήδη χάσει υγρά μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής και των ούρων. Με άλλα λόγια έχουμε ήδη υποστεί ήπια αφυδάτωση.

Ανεκτίμητος θησαυρός

Το νερό αναδεικνύεται σε ανεκτίμητο θησαυρό υγείας για εμάς και την οικογένειά μας. Σε ποτήρι, σε μπουκάλι ή από κανάτα, η καθημερινότητά μας και η πορεία προς την ευεξία δεν νοούνται χωρίς την πόση νερού.

Η επιλογή του πιο αγνού νερού είναι επίσης απαραίτητη προυπόθεση για την υγεία μας. Η φυσική και πλέον αγνή επιλογή που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ένα ποιοτικό νερό με φυσικά μεταλλικά στοιχεία στο οποίο δεν ανιχνεύονται νιτρικά γεγονός που σημαίνει ότι αναβλύζει από αγνές πηγές στο έδαφος και το υπέδαφος των οποίων δεν συγκεντρώνονται επικίνδυνα νιτρικά ή έστω η συγκέντρωσή τους είναι απειροελάχιστη και δεν εγκυμονεί καμία ανησυχία για την υγεία. Το ευτύχημα είναι ότι στην Ευρώπη υπάρχουν περιοχές με δάση ανέγγιχτα από τον άνθρωπο και πηγές από τις οποίες αναβλύζει το πιο αγνό νερό χωρίς ίχνος νιτρικών. Οι πηγές αυτές βρίσκονται στα Καρπάθια όρη.

Το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (το φυσικώς ανθρακούχο νερό) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (το φυσικό μεταλλικό νερό).

Είναι μοναδικό στο είδος του και αποτελεί ιδανική επιλογή για παιδιά και εγκύους, αλλά και μια ουσιαστική λύση για όσους προσέχουν την υγεία τους.

Εάν θέλετε να φροντίσετε την υγεία, αλλά και την ευεξία σας λοιπόν φροντίστε να βάλετε το AQUA Carpatica στη ζωή σας.