Η προπόνηση που ακολουθεί περιλαμβάνει βάρη Κettlebell ή ένα απλό βαράκι και είναι ιδανική για καύση λίπους, τόνωση του μυικού συστήματος και βελτίωση του καρδιοναπνευστικού συστήματος. Την προπόνηση μας προτείνει ο personal trainer κ. Γιάννης Μπούλιας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε ασκήσεις των 30 δευτερολέπτων έκαστη σε κάθε σετ και ένα λεπτό ξεκούρασης ανάμεσα στα σετ. Για τους αρχάριους συνιστώνται δύο σετ, για τους μέτριου επιπέδου τρία σετ και για τους προχωρημένους τέσσερα σετ.

1. Στέκεστε σε όρθια θέση με τον κορμό παράλληλα στο έδαφος και με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Τραβάτε τα χέρια σας ενώνοντας τις ωμοπλάτες.

2. Από όρθια θέση και με λυγισμένα γόνατα κάνετε άρσεις των χεριών πάνω από το κεφάλι.

3. Ξαπλώνετε στο πάτωμα, κάνετε άρση του κορμού και μένετε εκεί σταθερά,. Ανεβάζετε και κατεβάζετε τα πόδια με τα γόνατα λυγισμένα.

4. Από όρθια θέση, κάνετε squat και άρση χεριών ταυτόχρονα μέχρι το ύψος των ώμων.

5. Κάνετε κάμψεις (push-ups) με το ένα χέρι να στηρίζεται στο Kettlebell και κάνετε άρσεις αυτού μετά την κάμψη, για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.

Ο Γιάννης Μπούλιας είναι personal trainer με εμπειρία στην εκγύμναση αθλητών ομαδικών, αλλά και ατομικών αθλημάτων. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δέκα χρόνια ως ομαδάρχης σε αθλητικά καμπ,ως προπονητής σε αθλητικές ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και ως γυμναστής σε σχολεία και εκπαιδευτήρια προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης με χρήση σωματικού βάρους, προγράμματα pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του.