Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας κατέληξε σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα: Ένα χαμόγελο, έστω και ψεύτικο ή βεβιασμένο, είναι ικανό να μας φτιάξει τη διάθεση, πυροδοτώντας θετικές και αισιόδοξες σκέψεις. Σύμφωνα με τα ερευνητικά συμπεράσματα που δημοσιεύθηκαν στο Experimental Psychology, ένα χαμόγελο μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα αισιοδοξίας που πηγάζει από μέσα μας, απλώς και μόνο κινώντας τους μύες του προσώπου μας.

Τώρα, λοιπόν, που έχουμε αυτή τη σημαντική πληροφορία, οφείλουμε στον εαυτό μας μια υπόσχεση: Να χαμογελάμε πιο συχνά, ακόμη κι όταν δε το νιώθουμε απόλυτα. Για να γίνει, όμως, πράξη αυτή η υπόσχεση, υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: Να έχουμε εξασφαλίσει ένα υγιές χαμόγελο!

Πώς θα γίνει αυτό; Μα, φυσικά, με την κατάλληλη ρουτίνα φροντίδας των δοντιών μας, όχι μόνο τις ξεχωριστές ημέρες, όπως η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγιεινής, αλλά κάθε μέρα.

Αυτή η ρουτίνα περιλαμβάνει τρία βασικά βήματα:

  • Τακτικό βούρτσισμα των δοντιών με τα σωστά προϊόντα. Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα ή μετά από κάθε γεύμα, με μία φθοριούχο οδοντόκρεμα. Η σειρά White Now της ΑΙΜ «σβήνει» τους κίτρινους λεκέδες, χαρίζοντας εκτυφλωτικά λευκό χαμόγελο, κόντρα στον χρόνο. Μπορείτε να αποκτήσετε 3 φορές λευκότερα δόντια άμεσα, αλλά και να διατηρήσετε το αστραφτερό αποτέλεσμα με τη νέα προσθήκη της σειράς, την AIM White Now Time Correct.
  • Συχνή αλλαγή της οδοντόβουρτσας. Είναι σημαντικό να ανανεώνετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 2 με 3 μήνες, ώστε να διασφαλίσετε το χαμόγελο των ονείρων σας. Εξίσου σημαντική, όμως, είναι και η επιλογή της σωστής οδοντόβουρτσας, για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των δοντιών. Η κατάλληλη οδοντόβουρτσα απαρτίζεται από τρία βασικά χαρακτηριστικά: Διαθέτει ανατομική λαβή και την κατάλληλη κεφαλή, ώστε να φτάνει ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία της στοματικής κοιλότητας. Παράλληλα, έχει μαλακές ίνες, ώστε να μην τραυματίζει τα ούλα και τα δόντια. Η ΑΙΜ διαθέτει όχι μία, αλλά τέσσερις διαφορετικές οδοντόβουρτσες Sensisoft, που πληρούν τα κριτήρια ενός σωστού εργαλείου καθαρισμού της στοματικής κοιλότητας. Ξεχωρίζει η Sensisoft Charcoal, που διαθέτει 17 λεπτές άκρες, ικανές να φτάσουν ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του στόματος.

  • Συνέπεια στις επισκέψεις στο γιατρό. Όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σας, δεν θα πρέπει να παραλείπετε τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, ο οποίος μπορεί να παρακολουθεί την υγεία των δοντιών σας και να προλαβαίνει τυχόν προβλήματα. Φροντίστε να πηγαίνετε στον γιατρό σας τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, για το απαραίτητο check up, αλλά και τον τακτικό καθαρισμό, βήματα καθοριστικά για τη διατήρηση της υγείας του στόματος.

Δεν θα πρέπει, επιπλέον, να ξεχνάτε ότι οι υγιεινές συνήθειες είναι τρόπος ζωής, γι’ αυτό και η υιοθέτησή τους πρέπει να ξεκινά από νωρίς και να γίνεται αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Καθώς, λοιπόν, φροντίζετε τα δικά σας δόντια, μην παραλείψετε να μεριμνήσετε και για τη στοματική υγεία των παιδιών σας.

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν καλές στοματικές συνήθειες, ξεκινώντας από το πρώτο τους δοντάκι και μέχρι την ανάπτυξη όλων των ενήλικων
δοντιών τους. Η ΑΙΜ διαθέτει μια σειρά φροντίδας της στοματικής υγιεινής ειδικά για τα παιδιά, κατάλληλη για χρήση από την τρυφερή ηλικία των 2 ετών. Παράλληλα, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα δημιουργικά εργαλεία της AIM, για να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει μια υγιή ρουτίνα φροντίδας του στόματος, όπως βίντεο και ημερολόγια βουρτσίσματος, που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΑΙΜ.

Μέσα από αυτά τα ελάχιστα, αλλά σημαντικά βήματα, τα χαμόγελα σταδιακά θα γίνονται πιο μεγάλα και πιο φωτεινά, φτάνοντας μέχρι και τα ενδότερα της ψυχής και πετυχαίνοντας τελικά καλύτερη διάθεση, κάθε μέρα!

Στο παρακάτω βίντεο, η Πρέσβειρα της ΑΙΜ, κα. Δούκισσα Νομικού και η Οδοντίατρος Λίνα Μαρτζέλου αποκαλύπτουν ποιες είναι οι καλές συνήθειες στοματικής υγείας που μπορείτε να υιοθετήσετε για να διασφαλίσετε ένα υπέροχο, υγιές και λαμπερό χαμόγελο: