Ακόμη μια ημέρα ξεκινά. Σηκώνεσαι και ετοιμάζεσαι βιαστικά για να φύγεις για τη δουλειά ή τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Τρέξιμο, κίνηση, θόρυβος κι ένα βαρύ πρόγραμμα σε αναγκάζουν να κινείσαι γρήγορα, αγχωτικά, χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων, διαλείμματος ή ελάχιστης ξεκούρασης. Η μέρα κυλάει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς μέχρι το βράδυ, που αποτελεί μια προσωρινή παύση, μέχρι την επόμενη, που αναμένεται εξίσου γεμάτη. Το σώμα καταπονείται, αλλά δεν σταματά. Η κόπωση συσσωρεύεται, όμως συχνά την αγνοείς. Μέχρι που ο οργανισμός σου στέλνει τελικά το πιο ξεκάθαρο μήνυμα: Τον πόνο. Ο πόνος είναι η πιο χαρακτηριστική ένδειξη ότι το σώμα νοσεί. Είναι ο τρόπος του οργανισμού να μας δείξει ότι έχει ανάγκη από φροντίδα, αντιμετώπιση.

Στο άκουσμα της πρότασης για ανάπαυση ή κάποια θεραπεία, πολλοί θα σπεύσουν να σκεφτούν ότι δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» του χρόνου ή των χρημάτων ώστε να αντιμετωπιστεί ο πόνος. Θα υποθέσουν ότι είναι απλώς αναγκασμένοι να μάθουν να ζουν με αυτόν. Έτσι, η ενόχληση του πόνου γίνεται μόνιμη, μετατρέπεται σε καθημερινό φαινόμενο που κουβαλάμε μαζί, όπου κι αν πηγαίνουμε.

Το αποτέλεσμα; Η ποιότητα της ζωής μας υποβιβάζεται, η διάθεσή μας πέφτει και το σώμα εξακολουθεί να νοσεί. Ο πόνος, όμως, πρέπει να αντιμετωπίζεται, γιατί διαφορετικά μπορεί να μετατραπεί σε μακροχρόνια πάθηση.

Photo: Shutterstock

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει άμεση αντιμετώπιση. Ένα απλό βήμα, πριν από κάθε επίσκεψη σε γιατρό ή άλλη χρονοβόρο και κοστοβόρο διαδικασία κι αυτή δεν είναι άλλη από την παρακεταμόλη. Πρόκειται για μια ουσία που υπάρχει εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια στη ζωή μας, βοηθώντας μας να αντιμετωπίσουμε άμεσα τους καθημερινούς πόνους, όπως πονοκέφαλο, πονόδοντο, πόνους περιόδου και πυρετό. Η χορήγησή της δεν απαιτεί συνταγή γιατρού και όλοι μπορούν να την προμηθευτούν εύκολα και γρήγορα από το φαρμακείο της γειτονιάς τους. Η παρακεταμόλη είναι γνωστή για την αναλγητική και αντιπυρετική της δράση, ενώ είναι καλά ανεκτή  από τον οργανισμό, χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες στο γαστρεντερικό σύστημα που εμφανίζουν συχνά άλλες αναλγητικές δραστικές ουσίες (όπως τα Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα).

Η παρακεταμόλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της ελληνικής φαρμακοβιoμηχανίας UNI-PHARMA, καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία που παρήγαγε ενέσιμη παρακεταμόλη, μια παγκόσμια πατέντα, ευρέως χρησιμοποιούμενη στα νοσοκομεία. Από τότε μέχρι σήμερα η Uni-pharma επενδύει διαρκώς στην έρευνα και την καινοτομία αναφορικά με την παραγωγή διαφορετικών μορφών σκευασμάτων παρακεταμόλης για λήψη από του στόματος, κατάλληλες για κάθε προφίλ ανθρώπου, μέσω του ευρέως διαδεδομένου brand Apotel®.

Η οικογένεια του Apotel®, περιλαμβάνει 15 διαφορετικές μορφές παρακεταμόλης μεταξύ των οποίων μπορείτε να βρείτε Apotel δισκία σε διάφορες περιεκτικότητες, αναβράζοντα δισκία με καφεϊνη ή χωρίς, κοκκία για εύκολη λήψη χωρίς να απαιτείται η λήψη νερού, σιρόπι αλλά και υπόθετα ιδανικά για βρέφη και μικρότερης ηλικίας παιδιά.

Το Apotel® είναι το μοναδικό brand στην Ελλάδα που διαθέτει αυτή τη στιγμή 5 διαφορετικά σκευάσματα με παρακεταμόλη 1g.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τα:

  • Apotel Maximum 1g δισκίο – Δεν κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή κάτι αντίστοιχο στην ελληνική αγορά
  • Apotel Maximum 1g αναβράζοντα δισκία
  • Apotel Propolis – Λαμβάνεται ως χλιαρό ρόφημα και συνδυάζει 1g παρακεταμόλη με πρόπολη και βιταμίνη C
  • Apotel Hot – Λαμβάνεται ως ζεστό ρόφημα, με γεύση λεμόνι και μέλι
  • Apotel Espresso – Το νέο, καινοτόμο προϊόν του brand μπορεί να ληφθεί χωρίς νερό

Ο πόνος, όμως, δεν «χτυπά» μόνο τους ενήλικες, αλλά επίσης βρέφη και παιδιά. Η χορήγηση φαρμάκων στα μικρά παιδιά πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, γι’ αυτό η UNI-PHARMA προχώρησε στη δημιουργία δύο ξεχωριστών μορφών για την αντιμετώπιση του πόνου και του πυρετού για τους μικρούς ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιατρικά σκεύασματα είναι τα:

  • Apotel υπόθετα 125mg ιδανικό για βρέφη
  • Apotel σταγόνες, με γεύση κεράσι, ιδανικές για βρέφη και μεγαλύτερης ηλικίας παιδάκια που δυσκολεύονται να λάβουν σιρόπι.

Τώρα, λοιπόν, γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται πλέον να ζείτε με τον πόνο. Ανακουφιστείτε εύκολα και άμεσα χάρη στη δύναμη της παρακεταμόλης με την αξιοπιστία της φαρμακευτικής βιομηχανίας UNI-PHARMA.

*Αντενδείκνυται σε άτομα με σοβαρή ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια. Απαιτείται προσοχή σε γυναίκες, κατά την εγκυμοσύνη και την περίοδο του θηλασμού. Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.