Η περίοδος που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα αγχωτική και χαοτική για όλους. Η πανδημία του κορωνοϊού, και η ριζική αλλαγή της καθημερινότητας, είναι λογικό και επόμενο να έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παίρνετε τον χρόνο σας και να χαλαρώνετε.

Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το πετύχετε αυτό. Μέσα από τις ειδικές τεχνικές αναπνοών, σε συνδυασμό με τις θέσεις, θα σας δώσει την ευκαιρία να ηρεμήσετε το σώμα και το νου.

Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις θέσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ένταση και το άγχος της καθημερινότητας:

1. Θέση του παιδιού
Ενώνετε τα δυο μεγάλα δάχτυλα των ποδιών, ανοίγετε δεξιά αριστερά τα γόνατα και φέρνετε γοφούς πίσω στις φτέρνες μέτωπο στο έδαφος ή πάνω σε ένα διπλωμένο στρώμα.
Βοηθάει στην απελευθέρωση την έντασης της πλάτης των ωμών και του θώρακα. Τεντώνει τους γοφούς και τους μηρούς.
Μένετε για 10 αναπνοές.

2.Θέση μισού βατράχου.
Ξαπλώστε με την κοιλιά στο έδαφος ή πάνω σε ένα διπλωμένο στρώμα, λυγιστέ το ένα γόνατο στο πλάι. Φέρτε το μέτωπο στο έδαφος ή πάνω στο στρώμα ή την μια μέρα σου προσώπου (όπως σας βολεύει καλύτερα). Ιδανική μέση για την χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Μείνετε για 10 αναπνοές.

3.Πόδια πάνω στον τοίχο
Ελάτε πλάι στον τοίχο και κατεβείτε μέχρι κάτω, γυρίστε τα πόδια πάνω στο τοίχο με τους γοφούς κολλητά σε αυτόν, τεντώστε τα πόδια. Ρυθμίζει την ροή του αίματος αφού ανακουφίζει το πρήξιμο στα πέλματα. Χαλαρώνει την μέση. Μείνετε για 10 αναπνοές.

4.Θέση της χαλάρωσης
Ξαπλώστε με την πλάτη στο έδαφος, με τεντωμένα ή λυγισμένα γόνατα, η πλάτη η μέση ακουμπάνε καλά στο έδαφος. Το πιγούνι είναι μακριά από το στήθος. Τα μάτια είναι κλειστά. Καταπραΰνει όλους τους μυς. Πάρτε αργές βαθιές αναπνοές και μακριές αργές εκπνοές. Δώστε έμφαση στον θώρακα. Μείνετε για όσο το έχετε ανάγκη.

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου. Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.
Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:
Instagram: https://www.instagram.com/valiagiatz
Email: valiagiatz@hotmail.com