Το έκζεμα δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία. Μπορεί όμως να δημιουργήσει προβλήματα στην εμφάνιση, καθώς και στην ποιότητα της ζωής εξαιτίας της ταλαιπωρίας που προκαλούν τα συνήθη συμπτώματά του.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το έκζεμα ταλαιπωρεί ενήλικες και παιδιά. Υπολογίζεται ότι έως και το 86% των παιδιών με έκζεμα παρουσιάζουν διαταραχές του ύπνου κατά τη διάρκεια των εξάρσεων, ενώ το 60% αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο.  Όσο για τους ενήλικες υπολογίζεται ότι το 79% των ενηλίκων με έκζεμα αναφέρουν ότι απουσιάζουν από την εργασία λόγω των συμπτωμάτων του εκζέματος.

Είναι φανερό ότι τα συμπτώματα του εκζέματος εκτείνονται πολύ πέρα από το δέρμα που ορατά ταλαιπωρούν, στην ευρύτερη σωματική και ψυχική σφαίρα. Η ξηρότητα και ο ερεθισμός του δέρματος ταλαιπωρούν τους πάσχοντες και  δυσκολεύουν την καθημερινοτητά τους, όταν βρίσκονται σε έξαρση, ενώ η ανακούφιση του κνησμού αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητα των πασχόντων.

Το μικροβίωμα συμβάλλει στην κατανόηση των συμπτωμάτων του εκζέματος

Το έκζεμα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον ασθενή αλλά και όλη την οικογένεια, ενώ η άμεση ανακούφιση από τον ερεθισμό, την φλεγμονή, τον κνησμό και την ερυθρότητα αποτελεί το κύριο ζητούμενο. Η τάχιστη ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος είναι αυτή που θα διασφαλίσει την ποιότητα του ύπνου και θα βελτιώσει τη διάθεση.

Η La Roche-Posay κατανοεί πλήρως ότι τα συμπτώματα του εκζέματος δεν επηρεάζουν μόνο το δέρμα. Πιστή στην αποστολή της να δημιουργεί ουσιαστικές δερματολογικές λύσεις για όσους πάσχουν από δερματικές παθήσεις η εταιρία αφοσιώθηκε στην αναζήτηση μιας ισχυρής και αποτελεσματικής λύσης για όλους όσους ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα του εκζέματος. Με αυτό τον γνώμονα στράφηκε στη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στις παθήσεις του ευαίσθητου δέρματος και το μικροβίωμα.

Επισημαίνεται ότι το μικροβίωμα δεν αφορά μόνο το έντερο αλλά φυσικά και το δέρμα, το οποίο διαθέτει το δικό του «οικοσύστημα» μικροοργανισμών που ζουν στην επιφάνειά του.

Endobioma: Το δραστικό συστατικό που καταπολεμά το έκζεμα

Κατανοώντας ότι τα συμπτώματα του εκζέματος επιδεινώνονται από την ανισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος, η La Roche-Posay αναζήτησε και βρήκε έναν τρόπο να περιορίσει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για αυτή. Το αποτέλεσμα της ενδελεχούς έρευνας είναι το Endobioma ένα νέο δραστικό συστατικό ειδικά σχεδιασμένο για στοχευμένη δράση που εξαλείφει γρήγορα τα βακτήρια που ευθύνονται για το έκζεμα, χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο μικροβίωμα.

Το καινοτόμο συστατικό περιέχεται στο νέο Lipikar Eczema Med Cream το οποίο αποτελεί ισχυρή και αποτελεσματική λύση ενάντια στον κνησμό, την ερυθρότητα, τη φλεγμονή και τον ερεθισμό του εκζέματος, δρα με απόλυτη ακρίβεια και στοχευμένα, χωρίς να επηρεάζει τα «καλά» βακτήρια του δέρματος.

Το Lipikar Eczema Med Cream αποτελεί μια επαναστατική καινοτομία που συμβάλλει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων του εκζέματος με ορατά αποτελέσματα μέσα σε μόλις τρεις μέρες.

Το νέο αυτό ιατροτεχνολογικό προϊόν εξασφαλίζει εξαιρετικά καλή ανοχή τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά, ενώ είναι κατάλληλο και για βρέφη. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, στα χέρια και στο σώμα, ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως τα βλέφαρα.

Με τη χρήση του Lipikar Eczema Med Cream παρουσιάστηκε ορατή βελτίωση των συμπτωμάτων μέσα σε τρεις μέρες για το 65% των χρηστών, ενώ μέσα σε επτά ημέρες είδε αποτέλεσμα το 91% των χρηστών. Σημειώνεται δε ότι το 100% των παιδιών και το 95% των ενηλίκων είδαν την ποιότητα της ζωής τους να βελτιώνεται μετά από δεκατέσσερις μέρες χρήσης.

Χάρη στην καινοτομία της La Roche-Posay οι πάσχοντες από έκζεμα βρίσκουν επιτέλους ανακούφιση από τον κνησμό μέσα σε λίγες μέρες.