Για την ενίσχυση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και την ανακούφιση των συμπτωμάτων των ιώσεων του χειμώνα τη λύση δίνει το CRETAN IAMA, μια ελληνική καινοτομία με διεθνή πατέντα και παγκόσμια αναγνώριση ως το πρώτο φυτικό ιδιοσκεύασμα με τόσο υψηλή δημοσιευμένη τεκμηρίωση εργαστηριακά, κλινικά και τοξικολογικά.

Πολυετείς έρευνες απέδειξαν τη δράση του σκευάσματος σε ασθενείς με συμπτώματα ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού, όπως τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης, με ευεργετικά αποτελέσματα. Οι κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού έχουν επιβεβαιώσει τη δράση του στους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού (Η1Ν1, ρινοϊός, γρίπη τύπου Β) επιτυγχάνοντας γρηγορότερη αποδρομή των συμπτωμάτων με παράλληλη μείωση της φλεγμονής.

Εκτός από την άμεση δράση στα συμπτώματα των ιώσεων του ανώτερου αναπνευστικού, το κρητικό ίαμα έχει ευεργετική δράση στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, καθώς τα συγκεκριμένα βότανα περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες με αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ η προσθήκη της βιταμίνης D3 συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης είναι αποδεδειγμένα ασφαλές σε μακροχρόνια χορήγηση για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που επιβεβαιώνεται βάσει κλινικών μελετών.

Το CRETAN IAMA βραβεύτηκε στα Supplement Awards 2021, ως «το καλύτερο συμπλήρωμα για την άμυνα του οργανισμού» λαμβάνοντας το Gold βραβείο. Διακρίνεται για την καταξιωμένη διεθνώς επιστημονική εγκυρότητά του, διαθέτοντας ήδη επτά δημοσιευμένες μελέτες που αποδεικνύουν τη δράση και την αποτελεσματικότητά του.