Η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη μας παρουσιάζει τις πιο σημαντικές ασκήσεις για να δυναμώσουμε τον κορμό, να σφίξουμε τα χέρια και να αποκτήσουμε ίσια κοιλιά.

Άσκηση 1η: Κάμψεις τρικεφάλων

Ακουμπάμε στα γόνατα μας και κάνουμε κάμψεις τρικεφάλων. Τα χέρια μας όσο πιο κοντά μπορούμε στα πλευρά μας. Κατεβαίνουμε και ανεβαίνουμε αργά για 30″.

Άσκηση 2η: Σανίδα και άρσεις ποδιών

Μένουμε σε θέση σανίδας και εκτελούμε άρσεις ποδιών για 30″.

Άσκηση 3η: Κοιλιακοί

Εκτελούμε κοιλιακούς κρατώντας ενα βαράκι (προαιρετικά) και κάνουμε άρσεις του κορμού. Κατεβαίνουμε μέχρι εκεί που επανέρχεται η μέση στο έδαφος (δηλαδή δεν ξαπλώνουμε). Συνεχίζουμε για 30″.

Άσκηση 4η: Άρσεις ποδιών με στροφή κορμού

Φροντίζουμε η μέση να παραμένει στο έδαφος (να μην ανασηκώνεται) και με σταθερό τον κορμό σε μικρή απόσταση από το έδαφος εκτελούμε εναλλάξ άρσεις των ποδιών και στροφή του κορμού δεξιά και αριστερά για 30″.

Άσκηση 5η: Μαζεύουμε κορμό και πόδια

Μαζεύουμε ταυτόχρονα κορμό και πόδια για 30″.

Εκτελούμε και τις πέντε αυτές ασκήσεις διαδοχικά. Κάνουμε κάθε άσκηση για 30″. Όταν ολοκληρώσουμε τον κύκλο των πέντε ασκήσεων ξεκουραζόμαστε για 20-30″.

Οι αρχάριοι σταματούν εδώ! Οι πιο προχωρημένοι επαναλαμβάνουν τον κύκλο 3-4 φορές ανάλογα με το επίπεδό τους.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφερει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.