Ναι τελικά φάγατε πολύ… Και στο εορταστικό τραπέζι, αλλά και πριν από αυτό και μετά… Το ζήτημα είναι ότι όταν όλα είναι τόσο νόστιμα, χάνετε την αίσθηση του μέτρου και το αποτέλεσμα αυτής της χαλαρότητάς σας είναι ότι κυκλοφορείτε με ξεκούμπωτο παντελόνι και μια εντονότατη δυσφορία.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να ηρεμήσει το πεπτικό σας σύστημα. Οι γαστρεντερολόγοι προτείνουν μερικά απλά γιατροσόφια.

Δοκιμάστε κάτι απλό, όπως ένα ρόφημα χαμομηλιού ή τήλιου. Μπορεί να ηρεμήσουν το πεπτικό σας σύστημα.

Κατ’ εξαίρεση μπορείτε να πιείτε μια ρακή που, λόγω της αλκαλικής δράσης του αλκοόλ, καταπολεμά την οξύτητα του στομάχου!

Διαφορετικά πάρτε ένα αντιόξινο. Καλό είναι όμως να έχετε συζητήσει με τον γαστρεντερολόγο σας για την ιδανική αγωγή καταπολέμησης της καούρας στην περίπτωσή σας. Ενδεχομένως λόγου χάρη να χρειάζεστε ένα αντιόξινο σε συνδυασμό με ένα γαστροπροστευτικό φάρμακο (αναστολέας Η2, ομεπραζόλη). Σε κάθε περίπτωση χρειάζεστε ένα σκεύασμα που θα ανακουφίσει τη γαστρική υπεροξύτητα και θα εξουδετερώσει το γαστρικό οξύ.

Μην καταφύγετε στη λύση του αεριούχου αναψυκτικού επειδή αυξάνει την οξύτητα του στομάχου, επιτείνοντας την βαρυστομαχιά.

Τέλος μην ξαπλώσετε μετά το γεύμα γιατί έτσι διευκολύνεται η παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου στον οισοφάγο. Προτιμήστε ένα χαλαρό περίπατο.

Διαβάστε επίσης

Καούρες: Η καλύτερη κίνηση για να τις αποφύγουμε

Καούρες: Επτά κινήσεις για άμεση ανακούφιση