Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιβάλλει σε πολλούς εξ ημών να περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας καθισμένοι μπροστά σε μια οθόνη. Αυτή η τάση ζωής ωστόσο εγκυμονεί κινδύνους για το σώμα συνολικά και ιδιαίτερα για τα μάτια.

Η καταπόνηση των οφθαλμών είναι στις μέρες μας μεγαλύτερη απ’ ότι στο παρελθόν, λοιπόν, με συνέπεια μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να καταλήγουν στο τέλος της ημέρας με κουρασμένα, ερεθισμένα μάτια και εν τέλει να ταλαιπωρούνται από χρόνια ξηροφθαλμία. Παράλληλα, άλλοι αιτιολογικοί παράγοντες, όπως η αλλεργική και η ιογενής επιπεφυκίτιδα, αλλά και ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 «απειλούν» την όρασή μας.

Η καθημερινή σωστή φροντίδα των ματιών είναι, λοιπόν, η μόνη μας επιλογή για να διατηρούμε σε άριστη κατάσταση τα πολύτιμα αυτά όργανα του σώματος μας.

Η ολοκληρωμένη σειρά οφθαλμολογικών προϊόντων Optofresh της InterMed είναι ο απόλυτος σύμμαχος για την καθημερινή προστασία των ματιών σας από κάθε λογής απειλές.

Τα Optofresh της InterMed βασισμένα στη φιλοσοφία ότι η υγεία πηγάζει από μέσα μας, περιλαμβάνουν το συμπλήρωμα διατροφής Optofresh Forte με έναν ειδικό συνδυασμό βιταμινών και ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό stress.

Για καθημερινή φροντίδα, το Optofresh eyelid cleanser, χάρη στα υδατικά αποστάγματα χαμομηλιού και ευφρασίας που περιέχει, είναι ο ιδανικός αφρός καθαρισμού και περιποίησης των ερεθισμένων βλεφάρων. Τα βλέφαρα, λόγω της πολύ λεπτής επιδερμίδας τους, είναι ευάλωτα σε πολλούς ερεθιστικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ξηρότητας και ερεθισμών. Τόσο οι εκκρίσεις των οφθαλμών -είτε φυσιολογικές, είτε παθολογικής αιτιολογίας- όσο και η έκθεση των βλεφάρων στην πληθώρα των εξωγενών, ερεθιστικών παραγόντων (σκόνη, καπνός, καυσαέρια, ξηρός αέρας, μακιγιάζ) ερεθίζουν τα βλέφαρα και τα καθιστούν επιρρεπή στην εμφάνιση βλεφαρίτιδας και άλλων δερματικών παθήσεων.

Στο τέλος κάθε κουραστικής ημέρας μπορείτε μετά τον αφρό καθαρισμού να συμπληρώνετε τη φροντίδα των ματιών σας με μάσκες Optofresh Relax, ειδικά σχεδιασμένες για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Περιέχουν υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε και φυτικά εκχυλίσματα με ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως το χαμομήλι, το πράσινο τσάι, η αλόη και το εκχύλισμα μολόχας. Είναι εμπλουτισμένες με εκχύλισμα χρυσού χαμομηλιού, που έχει μελετηθεί για τη δράση ενάντια στις σακούλες και εκχυλίσματα φυκιών, που έχουν μελετηθεί για τη δράση τους κατά των μαύρων κύκλων.

Τα Optofresh της InterMed σας δίνουν και τη δυνατότητα να φροντίζετε τα μάτια σας όπου κι αν είστε. Με τις στείρες οφθαλμικές σταγόνες Optofresh, που περιέχουν αποσταγμένο νερό χαμομηλιού (για να εκμηδενίζονται οι πιθανότητες αλλεργικών αντιδράσεων), αμαμελίδας και ευφρασίας, πετύχετε ανά πάσα στιγμή αποτελεσματικό καθαρισμό και φυσική ανακούφιση των ξηρών, κουρασμένων και ερεθισμένων οφθαλμών.

Ενώ μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας και τα Optofresh Towels, τα αποστειρωμένα οφθαλμομάντηλα, επίσης με αποσταγμένο νερό χαμομηλιού (για να εκμηδενίζονται οι πιθανότητες αλλεργικών αντιδράσεων), αμαμελίδας και ευφρασίας για αποτελεσματικό καθαρισμό και φυσική ανακούφιση των ξηρών, κουρασμένων και ερεθισμένων βλεφάρων.

Και για όσους από εσάς η επαγγλεματική σας ζωή απαιτεί συχνά ταξίδια, το Optofresh travel kit προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα των ματιών όπου κι αν βρίσκετε. Το Optofresh travel kit περιέχει: 10 αποστειρωμένες, μίας χρήσης φύσιγγες διαλύματος απολύμανσης φακών επαφής πολλαπλών δράσεων των 5ml, 4 αποστειρωμένα οφθαλμικά μαντηλάκια μίας χρήσης για την εξωτερική υγιεινή των ματιών, μία κομψή και πρακτική θήκη αποθήκευσης φακών επαφής με καθρέπτη και το Optofresh multipurpose solution με μοναδική, πρακτική συσκευασία μίας χρήσης (5ml), που εξασφαλίζει στείρο διάλυμα κάθε μέρα, με υδατικά αποστάγματα χαμομηλιού και ευφρασίας, έχει ισορροπημένο pΗ και ωσμωτικότητα και παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα στους φακούς επαφής σας.

Τέλος για όσους ταλαιπωρούνται από αλλεργική επιπεφυκίτιδα, το Optofresh® Ecto είναι στείρο οφθαλμικό διάλυμα, βασισμένο στην εκτοΐνη, το υαλουρονικό νάτριο και την πανθενόλη. Ο μοναδικός συνδυασμός του έχει θετική επίδραση στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας καθώς δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ, το οποίο δρα ως ασπίδα απέναντι στα αλλεργιογόνα και τις ευαισθησίες που αυτά προκαλούν, ενισχύοντας παράλληλα την ενυδάτωση της επιφάνειας του οφθαλμού.