Ερώτηση:

Πριν απο 5 χρόνια έκανα αφαίρεση του μισού στομαχιού και μέερος του οισοφάγου λόγω κακοήθους όγκου. Μετά 5 χρόνια είμαι καλά αλλά η επέμβαση αυτή μου άφησε το εξής σύμπτωμα. Αν περάσουν 4-5 ώρες με άδειο στομάχι εμφανίζω τάσεις για εμετό. Και προσπαθώ να βγάλω ότι απέμεινε στο στομάχι για να ηρεμήσω. Την ημέρα το αντιμετωπίζω τρώγοντας λίγο και πολλές φορές. Τις νύχτες όμως εδώ και 5 χρόνια ξυπνάω από τάσεις για εμετό κάθε 4 ώρες και δεν ησυχάζω αν δεν βάλω κάτι στο στομάχι μου. Με αποτέλεσμα ο ύπνος μου να είναι διακοπτόμενος και πολύ άσχημος. Δοκίμασα ό,τι εμετικά φάρμακα κυκλοφορούν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν άλλη θεραπεία. Υπάρχει κάποιο ανάλογο περιστατικό για αυτά τα συμπτώμτα κατόπιν γαστρεκτομής και κάποια πιθανή θεραπεία; Ευχαριστώ.

Ο κύριος Γεώργιος Καλλιμάνης Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Β’ Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ (μέλος του Hellenic Healthcare Group) απαντά:

Η περίπτωση σας απαιτεί εκτίμηση του στομάχου σας με ενδοσκόπηση. Πρέπει να ελεχθεί το είδος της γαστρεκτομής που έχει γίνει γιατί κάθε μία έχει και διαφορετική αντιμετώπιση