Ερώτηση: 

Γεια σας. Από το πρωί εχω ζαλάδα έντονη και νιώθω οτι θα λιποθυμήσω. Τι μπορώ να κάνω; Να σημειώσω ότι εδώ και 10 μέρες έχω ξεκινήσει διατροφή και άσκηση. Συν του ότι δεν κοιμάμαι καλά γιατί έχω ένα μωράκι.

Ο κύριος Ευμένης Π. Καραφυλλίδης, BSc (Hons), MSc, NYSCDN, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Πανεπιστημίου Leeds M., Αγγλία, Πανεπιστημίου Columbia, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος Metropolitan Hospital (μέλος του Hellenic Healthcare Group) απαντά:

Καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία. Είναι αλήθεια πως ο ανεπαρκής ύπνος, αλλά και ένα διατροφικό πλάνο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας (πολύ χαμηλών θερμίδων και ελλιπές σε θρεπτικά συστατικά), συνδυαστικά με έντονη άσκηση μπορούν να οδηγήσουν σε αδιαθεσία. Όταν η καθημερινότητα είναι τόσο απαιτητική, όσο η δική σας, είναι αναγκαίο να κάνετε σωστά βήματα για μία ισορροπημένη προσπάθεια μείωσης βάρους! Απευθυνθείτε σε κλινικό διαιτολόγο με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να κάνετε μαζί αυτή την προσπάθεια. Τέλος, ελέγξτε την ενυδάτωση σας. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό!