Η ΑΜΚΕ «ΜΙΤΟΣ – Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικών Παρεμβάσεων», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, λειτουργεί Κέντρο Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για άτομα με άνοια και Alzheimer, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας.

Το Κέντρο Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας «Ενάργεια» προσφέρει δωρεάν και ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας, τόσο για τα άτομα που ζουν με άνοια όσο και για τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

Η λειτουργία του είναι ολοήμερη, από Δευτέρα έως Παρασκευή (07:30 – 21:00), και περιλαμβάνει ιατρική παρακολούθηση από νευρολόγο και ψυχίατρο, καθώς και υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, όπως ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες επικεντρώνονται στη νοητική και σωματική ενδυνάμωση, στη διατήρηση δεξιοτήτων και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργικότητας των ωφελούμενων, ενώ παράλληλα παρέχεται συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τις οικογένειες και τους φροντιστές.

Το Κέντρο αξιοποιεί σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και παρέχει υπηρεσίες τόσο στις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι (Διονύσου 189), όσο και κατ’ οίκον μέσω κινητών κλιμακίων.

Παράλληλα, αναπτύσσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα, με στόχο την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης γύρω από την άνοια και τη νόσο Alzheimer.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ: 210.610.7551, στην ιστοσελίδα www.enargeia.athens.mitosinstitute.gr  και στο e mailenergeia.athens@gmail.com

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον ιό Έμπολα στη ΛΔ του Κονγκό, «σκάβουμε τάφους και θάβουμε νεκρούς χωρίς γάντια» λένε ντόπιοι

Παγκόσμια ημέρα κλινικών μελετών: Οι καινοτόμες θεραπείες αλλάζουν το μέλλον της ιατρικής και της οικονομίας

Στο νοσοκομείο 13χρονη μετά από επεισόδιο με συμμαθήτριές της έξω από γυμνάσιο στην Αμαλιάδα