Η Λούνα είναι μια σκυλίτσα τεσσάρων ετών, περίπου, που κυκλοφορούσε σε απομακρυσμένη περιοχή του Ασπροπύργου. Εθελόντρια την είδε και αμέσως την πήρε μαζί της. Τη μετέφερε στον κτηνίατρο, για να στειρωθεί.

Μετά το χειρουργείο, οι εθελόντριες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, αποφάσισαν να την κρατήσουν, καθώς δεν ήταν δυνατόν να επανενταχθεί στο απομακρυσμένο μέρος, όπου την βρήκαν.

Έτσι η Λούνα, από τότε μέχρι και σήμερα, βρίσκεται στον χώρο φιλοξενίας που διαθέτει ο Δήμος Ασπροπύργου Αττικής.

«Είναι πολύ κοινωνική με όλους: γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Αλλά και με όλα τα σκυλάκια είναι πολύ φιλική. Ξέρει πώς να παίζει με όλα τα σκυλάκια όλων των μεγεθών, με αρσενικά και θηλυκά», περιγράφει η εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη.

Η Λούνα μαζί με την εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη

Η Λούνα είναι 14 κιλά (μεσαίου μεγέθους), τεσσάρων ετών, περίπου, ημίαιμο κυνηγόσκυλο. Και… πιάνει πουλιά στον αέρα: έχει κοφτερό μυαλό, είναι πρόθυμη και συνεργάσιμη ως προς την εκπαίδευσή της.

Ανταποκρίνεται άριστα στη βασική εκπαίδευση, και όπως λέει η κα Τζανιδάκη, μαθαίνει πολύ γρήγορα. Περπατάει καλά με λουρί, αλλά σίγουρα με λίγη εκπαίδευση μπορεί να περπατάει καλύτερα.

Είναι στειρωμένη, εμβολιασμένη, τσιπαρισμένη και υγιέστατη.

«Είναι ένα πρόσχαρο, χαρούμενο σκυλί, της αρέσουν τα χάδια και αναζητά την ανθρώπινη επαφή. Τα πηγαίνει πολύ καλά με τα παιδάκια», λέει η κα Τζανιδάκη.

Η Λούνα, ως ημίαιμο κυνηγόσκυλο, έχει ανάγκη το τρέξιμο από τη φύση της. Είναι μια σκυλίτσα δραστήρια, γεμάτη ενέργεια.

Είναι ιδανική για δραστήριους ανθρώπους, που έχουν εμπειρία από σκυλιά, και είναι γονείς. Μπορεί κάλλιστα να ζήσει σε διαμέρισμα, αρκεί να καλύπτεται η σωματική της άσκηση.

Η Λούνα, όπως λέει η κα Τζανιδάκη, είναι αστέρι. Μια σκυλίτσα πανέξυπνη, κοινωνικότατη και χαδιάρα.

Ένα πλάσμα που μόνον αξέχαστες στιγμές θα χαρίσει στον άνθρωπό του.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τη Λούνα: 6947.903.110.

Διαβάστε επίσης