«Μην υποφέρετε στη σιωπή. Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας με τη βοήθεια του Ουρολόγου σας» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Έλληνες επιστήμονες ενόψει της ερχόμενης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ουρολογικών Παθήσεων.

Από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία θα υλοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης και των άλλων διαταραχών του ουροποιογεννητικού συστήματος.

Η κεντρική θεματική της φετινής εκστρατείας εστιάζει στην παρουσία αίματος στα ούρα (αιματουρία), η οποία αποτελεί συχνά το πρώτο σύμπτωμα του καρκίνου της ουροδόχου κύστης καθώς και άλλων ουρολογικών παθήσεων με δυνητικά σοβαρή επίπτωση στην υγεία του ατόμου (π.χ. ουρολοιμώξεις, λιθίαση, άλλες κακοήθειες). Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν στα συμπτώματα την πρέπουσα σημασία, με αποτέλεσμα η νόσος να εξελίσσεται θέτοντας την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας θα δίδεται έμφαση σε προειδοποιητικά συμπτώματα όπως η παρουσία αίματος στα ούρα -αποτελεί συχνά το πρώτο σύμπτωμα της νόσου- και θα καλεί τους πολίτες να απευθύνονται άμεσα σε έναν ουρολόγο.

Πρόκειται για διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος, που υλοποιείται κάθε Σεπτέμβριο από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία, με τη συμμετοχή εθνικών ουρολογικών εταιρειών, Επαγγελματιών Υγείας και ασθενών από όλη την Ευρώπη. Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, συμμετέχει και φέτος στη μετάδοση των μηνυμάτων με την προβολή τηλεοπτικού σποτ με τίτλο #min agnoeis ta simadia, μέσω του οποίου οι θεατές παρακινούνται να μην αγνοούν την αιματουρία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνα: «Μην αγγίζετε ξένους για να μειωθεί ο κίνδυνος ευλογιάς των πιθήκων», λέει αξιωματούχος

Πώς ο κορωνοϊός σχετίζεται με την πρόωρη σεξουαλική ανάπτυξη των κοριτσιών