Βράδυ Τετάρτης 15 Μαΐου 2019, χαζεύω στο fb, όταν η ανάρτηση της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη πέφτει στην αντίληψή μου. Πρώτο πλάνο η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού όλο χαμόγελο, δεύτερο, τα κεφαλαία γράμματα ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, τρίτο, η βεβαιότητά μου πως όσο υπάρχουν άνθρωποι μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Διαβάζω:

«Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες φωτογραφίες της κόρης μου όταν αποδεσμεύτηκε από τα μπρατσάκια….Το χαμόγελό της τα λέει όλα…. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ. Εργαζόμενοι του Alpha αποφασίσαμε να πάμε όλα τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού “ΜΗΤΕΡΑ” να γνωρίσουν για πρώτη φορά τη θάλασσα… Το σχέδιο όμως χρειάζεται πολλούς εθελοντές για να υλοποιηθεί… Έχουμε μαζευτεί αρκετοί αλλά χρειαζόμαστε κι άλλους. Η βόλτα μας θα γίνει μέσα στον Ιούνιο μετά τις εκλογές… Αν λοιπόν έχετε διάθεση να κρατήσετε από το χέρι ένα παιδί και να παίξετε μαζί του στην ακροθαλασσιά, αν θέλετε να δείτε πρώτος το χαμόγελο της πρωτόγνωρης ευτυχίας ενός παιδιού λιγότερο τυχερού, στείλτε μήνυμα με το τηλέφωνο σας για να μπείτε κι εσείς στη λίστα αγάπης… Μια εκδρομή δεν είναι το παν αλλά είναι κάτι… είναι μια αρχή με δεκάδες παιδικά χαμόγελα…».

Στέλνω μήνυμα, μπαίνω στη λίστα, χαίρομαι που αποκτώ μια φίλη σαν τη Ρένα, κι ύστερα αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε αυτόν τον κύκλο της αγάπης. Της στέλνω μήνυμα «γράψε μου δυο λόγια».

Η απάντησή της άμεση, η ανταπόκριση όλων μας στην υπέροχη αυτή πρωτοβουλία κάτι περισσότερο από επιτακτική:

Η Ρένα Κουβελιώτη

Λένε πως οι άνθρωποι της τηλεόρασης είναι σκληροί γιατί έχουν δει και έχουν καταγράψει πολλά. Αυτό που δεν λένε, είναι πως πολλές φορές, όταν τελειώνει το ρεπορτάζ, μπορεί να δακρύζουν… Μπορεί να θυμώνουν… Μπορεί να απλώνουν το χέρι για να βοηθήσουν. Εδώ και πολλά χρόνια, οι εργαζόμενοι του Αlpha γίνονται Αη Βασίλιδες των παιδιών του κέντρου προστασίας παιδιών  “ΜΗΤΕΡΑ”… Κάθε εργαζόμενος για κάθε παιδί… Ένα δώρο, μια αγκαλιά, μία γιορτή και κυρίως μία γνωριμία που κρατάει ολόκληρο το χρόνο. Κάπως έτσι, άνοιξε ο κύκλος αγάπης των εργαζομένων με τα παιδιά. Η γνωριμία δημιούργησε στόχους… Άλλους μεγάλους και άλλους μικρότερους….Τα παιδιά του “ΜΗΤΕΡΑ” δεν έχουν δει ποτέ τους θάλασσα. Πώς μπορείς να τραγουδάς σε ένα παιδί, “βγαίνει η βαρκούλα, βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά..” όταν εκείνο δεν έχει αντικρύσει ποτέ του θάλασσα; Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να πάμε εκδρομή τα παιδιά, που πλέον τα θεωρούμε παιδιά μας, στη θάλασσα… Να βρούμε πούλμαν, να ενοικιάσουμε φουσκωτές τσουλήθρες, να τα πάρουμε από το χέρι και να τους δείξουμε εικόνες που θα φωλιάσουν στα όνειρά τους και ποιος ξέρει; Ίσως μετά τη γιορτή της αγάπης, κάποιοι να εξοικειωθούν ευκολότερα με την ιδέα της αναδοχής ή της υιοθεσίας. Κάτι που ούτως η άλλως έχει συμβεί με τις χριστουγεννιάτικες γιορτές μας… Ο κύκλος της αγάπης πρέπει όμως να μεγαλώνει, έτσι όποιος θέλει να ζήσει μαζί μας αυτό το μικρό θαύμα της παιδικής έκπληξης είναι ευπρόσδεκτος… μπορεί να επικοινωνήσει με εμένα στο mail: r.kouvelioti@alphatv.gr