Ευκαιρία για μία νέα ζωή δόθηκε σε έναν καρδιοπαθή άνδρα μετά τη μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η μεγαλειώδη πράξη της δωρεάς οργάνων από την οικογένεια 22χρονου που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) εκκίνησε τη διαδικασία της μεταμόσχευσης για σειρά ασθενών που βρίσκονται στη λίστα αναμονής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), μεταξύ των οποίων και ο καρδιοπαθής στο Ωνάσειο.

Μάλιστα, πρόκειται για την ένατη επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς για το 2023 ενώ συνολικά το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχει πραγματοποιήσει 218 μεταμοσχεύσεις καρδιάς από την έναρξη του το 1995.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ωνάσειο, ο ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου μετά από μια τεχνικά απαιτητική επέμβαση λόγω του προηγούμενου ιατρικού ιστορικού του. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους Καρδιοχειρουργούς του Β΄ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος κ. Νεκτάριο Κογεράκη, Αναπληρωτή Διευθυντή, τον κ. Θεμιστοκλή Χαμογεωργάκη, Διευθυντή και την κα Αντιγόνη Κολιοπούλου, Επιμελήτρια Α’ και τους Αναισθησιολόγους κυρία Θεοφανή Αντωνίου, Συντονίστρια Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τομέα και κ. Παναγιώτη Φτίκο, Επιμελητή Β’.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με την ανακοίνωσή του ευχαριστεί την οικογένεια του δότη για τη δωρεά του καρδιακού μοσχεύματος, όπως και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.