Σε «μάστιγα» για την ελληνική κοινωνία εξελίσσεται η ενδοοικογενειακή βία, καθώς τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικές αρχές αυξάνονται με… γεωμετρική πρόοδο.

Η «εκτίναξη» των περιστατικών αποτυπώνεται στα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς από τις αρχές του Απρίλη μέχρι και χθες η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί 852 περιστατικά ενδοικογενειακής βίας!

Τα περιστατικά αυτά καταγγέλθηκαν στις αρμόδιες Αστυνομικές υπηρεσίες της επικράτειας από την 1η Απριλίου έως την 9η Απριλίου και όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ μέσα σε αυτό το διάστημα των εννέα ημερών έγιναν 617 συλλήψεις!

Η έξαρση των περιστατικών αποτυπώνεται και στα συγκεντρωτικά στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την άγρια δολοφονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Τα στοιχεία αυτά ανέφεραν πως το 2023 «έκλεισε» με 13.342 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αριθμοί αυτοί θα είναι αρκετά μεγαλύτεροι το 2024.