Με την παραδοχή πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και ένα από τα κύρια μέσα επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών, για όλες σχεδόν τις ηλικίες, το ΜΗΤΕΡΑ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα ”Social Media for good” ( «Τα κοινωνικά δίκτυα για το καλό») διερευνώντας κατά πόσο ο σύγχρονος ασθενής ωφελείται από αυτήν την ευρέως διαδεδομένη μορφή επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης και αξιοποιεί αποτελεσματικά αυτά τα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος του.

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται σε μια σειρά ενημερωτικών ομιλιών που διοργανώνει το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΜΗΤΕΡΑ, συμμετείχαν δύο διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες, ο ελληνικής καταγωγής Nicholas A. Christakis, Sterling Professor of Social and Natural Science του Πανεπιστημίου Yale και ο Ajay K. Singh, Senior Associate Dean for Global and Continuing Education της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Nicholas A. Christakis εμβάθυνε στους περίπλοκους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ενσωματώνονται στα κοινωνικά δίκτυα και ανέλυσε πως τα δίκτυα αυτά διέπονται από συγκεκριμένες βιολογικές, ψυχολογικές, κοινωνιολογικές και μαθηματικές αρχές. Η εκτεταμένη έρευνά του και το πρωτοποριακό του έργο έριξαν φως στις μετασχηματιστικές δυνατότητες που απορρέουν από τις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων και στο πώς αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας.

Ο καθηγητής Ajay K. Singh, με την τεράστια εμπειρία του ως κλινικός ιατρός και εκπαιδευτικός, παρείχε ανεκτίμητες προοπτικές για την υπεύθυνη και ηθική πλοήγηση στο ψηφιακό τοπίο, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της αξιοποίησης των κοινωνικών μέσων ως εργαλείο για συνεχή μάθηση, επαγγελματική ανάπτυξη και παγκόσμια συνεργασία.

Πλήθος ιατρών και επαγγελματιών υγείας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πολύπλευρη δυναμική και την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κλάδο της υγείας.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση για τα ελληνικά δεδομένα υπογραμμίζει πως το ΜΗΤΕΡΑ, ως μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare, πρωτοστατεί στον τομέα της εκπαίδευσης έχοντας πρόσβαση σε κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως και διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με καταξιωμένους επιστήμονες. Ο Όμιλος HHG άλλωστε έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κλάδου της ιατρικής επιστήμης στην χώρα μας.

Από αριστερά: Ηλίας Αθανασιάδης, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής και Μονάδας Ημερήσιας Θεραπείας, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου, Γρηγόρης Τσιώτος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής , Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου, Ajay K. Singh, Senior Associate Dean for Global and Continuing Education της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Βασίλειος Σιούλας, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Α’ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου, Στέφανος Χανδακάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιος Ιωαννίδης, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Γενικός Γραμματέας Επιστημονικού Συμβουλίου, Μέλος ΔΣ ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, Σταύρος Σουγιουλτζής, Επιχειρησιακός Διευθυντής 

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare δίνει έμφαση στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της ιατρικής προόδου. Με όχημα την καινοτομία, προωθεί την υψηλών προδιαγραφών περίθαλψη και την αλληλεπίδραση με την κοινότητα και προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.