Ποιος να το πίστευε ότι μετά από μια πρωτοφανή υγειονομική περιπέτεια, μια αέναη «μάχη» των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με τον κορωνοϊό στην οξεία φάση της πανδημίας αλλά και μετά το πέρας της, που τα νοσοκομεία συνέχιζαν να δέχονται καθημερινά και να νοσηλεύουν κρούσματα Covid-19, θα ερχόταν μία ημέρα που θα γυρνούσε το χρόνο πριν τον Φεβρουάριο του 2020.

Και όμως αυτή η ημέρα ήρθε χθες για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όταν στην εφημερία του δεν κατέγραψε καμία εισαγωγή ασθενούς με κορωνοϊό. Την είδηση έκανε γνωστή ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook, ξεκαθαρίζοντας, βέβαια, ότι δε σημαίνει το τέλος της πανδημίας.

«Για πρώτη φορά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια κλείσαμε την εφημερία με μηδενικές εισαγωγές covid! Σίγουρα δε μπορούμε να μιλήσουμε για τέλος της πανδημίας αλλά είναι πραγματικά ελπιδοφόρο.Προσεχώς θα έχουμε περισσότερα στοιχεία ώστε να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα», έγραψε ο διοικητής.

Μετά τη μεγάλη έξαρση κρουσμάτων το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και τη νόσηση με κορωνοϊό σημαντικού ποσοστού του ελληνικού πληθυσμού, η χώρα μας τώρα βρίσκεται σε φάση πτωτική, με τους αριθμούς νοσηλειών και εισαγωγών να έχουν πέσει πολύ.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έως χθες νοσηλεύονταν συνολικά σε όλη τη χώρα 183 ασθενείς, ενώ έγιναν στα νοσοκομεία της χώρας μόλις 17 εισαγωγές, αριθμός πρωτοφανής τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι η Covid-19 κάνει «κύματα» και η προηγούμενη ανοσία – εν προκειμένω από τη νόσηση των εορτών για πολύ κόσμο – φθίνει με το πέρασμα του χρόνου, άρα δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει μία έξαρση σε κάποιο χρονικό διάστημα.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κρούσματα μηνιγγίτιδας: Κορυφώνεται η ανησυχία στην Πάτρα – Ο αναγκαίος εμβολιασμός και ποιους αφορά

Bullying: Ένας στους τέσσερις εφήβους θύμα σχολικού εκφοβισμού