Σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, καθώς και βοηθών θαλάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι, με επιστολή που απέστειλαν αυτήν την εβδομάδα προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κάνουν λόγο για λειτουργικά προβλήματα, όπως συνεχείς καθυστερήσεις στις εισαγωγές, τη διενέργεια εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στους νοσηλευτές, το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει ότι υπάρχουν 83 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών. Αποτέλεσμα είναι μόλις δύο νοσηλευτές ανά βάρδια να έχουν την ευθύνη για 30 ή περισσότερους ασθενείς, «με δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας αλλά και στην καταπόνηση της υγείας των εργαζομένων», όπως σημειώνεται.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στη Μαιευτική κλινική, στην Αιμοδοσία, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, στο Τμήμα Επειγόντων Προσωπικού, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στις ΜΕΘ και ΜΑΦ του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, των χειρουργείων, των ΜΕΘ και ΜΑΦ του νοσοκομείου προκαλεί, όπως αναφέρεται, η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, κενές παραμένουν 66 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου και εργάζονται μόνο 55 τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου. Από αυτούς οι μόνιμοι είναι μόνο 27 και ορισμένοι συνταξιοδοτούνται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με δεδομένα τα παραπάνω στοιχεία, το Σωματείο Εργαζομένων ζητεί άμεσες προσλήψεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.