Ηχηρό μήνυμα υπέρ της προστασίας κατά της Covid-19 έστειλε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας ο ίδιος το επικαιροποιημένο εμβόλιο κορωνοϊού σήμερα το πρωί.

Αναρτώντας φωτογραφίες από τη διαδικασία του εμβολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεωργιάδης, υπενθυμίζει τη σημασία ετήσιας θωράκισης κατά της Covid-19, όπως ακριβώς γίνεται και με την εποχική γρίπη. Η σύσταση για εμβολιασμό είναι ισχυρή για όλα τα άτομα από 60 ετών και πάνω, καθώς και όσους πολίτες ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας.

Όπως έχει τονίσει αρκετές φορές στις τοποθετήσεις του ο Υπουργός Υγείας, η λογική πλέον είναι ετήσιος εμβολιασμός για να ανανεώνεται η προστασία κατά της Covid-19 που φθίνει με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα, η διαφορά του εμβολίου του κορωνοϊού με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης είναι ότι το πρώτο μπορεί να γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς η λοίμωξη δεν έχει εποχικότητα όπως η γρίπη.

«Όλοι μας και κυρίως όσοι βρίσκονται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να εντάξουμε τον εμβολιασμό αυτόν κάθε χρόνο στην ζωή μας. Έτσι θα σώσουμε ζωές και θα αποφύγουμε την μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό του Κέντρου για την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιλαρά – ΕΟΔΥ: Σε ποια περιοχή της Ελλάδας υπάρχει έξαρση – Τα μέτρα που έρχονται

Κινητές Ιατρικές Μονάδες: 10 χρόνια δίνουν πνοή υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας

Εθνικό Μητρώο Καρκίνου: Σε εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα