Σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του ισχίου της υποβλήθηκε γυναίκα 118 ετών στα Χανιά, επιστρέφοντας στο σπίτι της μετά από νοσηλεία δύο σχεδόν εβδομάδων. Σύμφωνα με το zarpanews. gr, που δημοσίευσε το περιστατικό, η υπεραιωνόβια γιαγιά κατάγεται από χωριό του Αποκόρωνα και η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο.

Για την επιτυχή επέμβαση και το εξιτήριο της υπεραιωνόβιας γυναίκας μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, δηλώνοντας «Όντως έγινε το χειρουργείο στο ισχίο στην γιαγιά από δύο ορθοπαιδικούς του νοσοκομείου μας, έκανε εξετάσεις οι οποίες ήταν πολύ καλές και στις 22 του μήνα πήρε εξιτήριο» είπε ο κ. Μπέας.

Είναι αξιοσημείωτο πως πρόκειται για σπάνια περίπτωση, καθώς δεν συνηθίζονται χειρουργικές επεμβάσεις σε τόσο μεγάλες ηλικίες λόγω αυξημένου κινδύνου επιπλοκών.

Οι γιοι της κ. Ειρήνης, όπως ονομάζεται η super-ager γυναίκα, μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και περιέγραψαν πως η μητέρα τους οδηγήθηκε στο χειρουργείο. «Ήταν στο χωριό σε ένα καροτσάκι, την είχε ο αδελφός μου. Είχαν πάει σε ένα χώρο δίπλα και όπως την τραβούσε για να μπει σε ένα δωμάτιο, έχει ένα ψηλό σκαλοπατάκι πέντε πόντους, έφυγε από το καρότσι το σώμα της και έπεσε με το πίσω μέρος της και έγινε ζημιά στο γοφό, στο ισχίο, διατροχαντήριο κάταγμα» δήλωσε ο γιος της ηλικιωμένης.

Δείτε βίντεο:

Το περιστατικό ήταν πρωτοφανές και για τους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων, οι οποίοι δεν είχαν κληθεί να διαχειριστούν ξανά ασθενή τέτοιας ηλικίας. Το ρίσκο μπαίνοντας στο χειρουργείο ήταν μεγάλο.

«Οι γιατροί τώρα είπαν ότι είναι όλα επίφοβα. Δεν έχουν ξαναδοκιμάσει σε τέτοια ηλικία και λέει: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε». Το ίδιο είπαμε και εμείς ό,τι μπορούμε να κάνουμε για τη γιαγιά να μην υποφέρει… Η γιαγιά είναι μεγάλη. Είναι μεγάλη και δεν έχουμε ξανακάνει τέτοια εγχείρηση. Εάν πεθάνει να το ξέρετε… Ό,τι πούνε οι γιατροί και οι Άγιοι λέμε και εμείς». Η γυναίκα έμεινε για 15 ημέρες στο νοσοκομείο και τώρα αναρρώνει στη ζεστασιά του σπιτιού της.

«Είδαν από τις εξετάσεις ότι όλα πάνε καλά και είπαν και αυτοί καλή προοπτική έχουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να μας προδώσει. Και οι νοσοκόμες και όλοι μας αγάπησαν. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους. Λέγανε τι κάνει το κορίτσι μας να σκεφτείτε», ανέφερε ο γιος της ηλικιωμένης. Η κ. Ειρήνη έχει καταφέρει να συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής και με το παραπάνω. Η οικογένειά της μάλιστα λέει πως δεν είναι 113 ετών, όπως γράφει η ταυτότητά της, αλλά κοντεύει να κλείσει τα 120.