Σε αποδρομή είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου, όπως φαίνεται από τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παρά το γεγονός ότι τα κουνούπια κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την…παρουσία τους τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας δε διαγνώσθηκαν/δηλώθηκαν νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ καταγράφηκε επιπλέον ένας θάνατος. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την αρχή της εφετινής επιτήρησης έως και σήμερα είναι 21, ενώ οι μολύνσεις ανέρχονται σε 161, από τις οποίες οι 119 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση).

Στα νοσοκομεία σήμερα νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, από τους οποίους οι δύο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Εξιτήριο έχουν λάβει 114 ασθενείς και 23 άτομα δε χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι Περιφέρειες με τα περισσότερα σοβαρά περιστατικά είναι της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Σοβαρές λοιμώξεις από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν, επίσης, καταγράψει οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό που έχουν ήπια συμπτωματολογία ή είναι ασυμπτωματικοί.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Προσωπικός Γιατρός: Τα νέα δεδομένα που προκαλούν αναβρασμό στους επαγγελματίες υγείας

Η σπάνια γενετική νόσος που προκαλεί σοβαρή αναπηρία – Η θεραπευτική αντιμετώπιση