Την καλή πρακτική που ακολουθήθηκε από τους εργαζόμενους σε ό,τι αφορά τη χρήση μαγνητικής κάρτας ωραρίου δημοσιοποίησε ο διοικητής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστάσιος Γρηγορόπουλος. Παρότι η απόφαση για το μέτρο της κάρτας είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα εργαζομένων, τελικά ανταποκρίθηκε το 97% του προσωπικού, υιοθετώντας το «χτύπημα» της μαγνητικής κάρτας στα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου.

Τον περασμένο Αύγουστο οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ισχυριζόμενοι ότι το μέτρο είχε αιφνιδιαστικό χαρακτήρα καθώς εφαρμόστηκε σε περίοδο θερινών αδειών. Επίσης, ανέφεραν ότι πρόκειται «για προσπάθεια συκοφάντησης και στοχοποίησης των εργαζομένων με τον έλεγχο προσέλευσης με τις κάρτες νέου τύπου».

Από την πλευρά της, η διοίκηση αντέκρουσε τις αιτιάσεις του Σωματείου για τον σκοπό και το περιεχόμενο του μέτρου, υποστηρίζοντας ότι η αξιοποίηση μηχανημάτων με μαγνητικές κάρτες ελέγχου του ωραρίου εργασίας είναι απολύτως νόμιμη και αποδεκτή διεθνώς και στη χώρα μας, σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα. Επιπλέον, σύμφωνα με τη διοίκηση ο έλεγχος του ωραρίου εφαρμόζεται συγκεκριμένα στο διοικητικό και το παραϊατρικό προσωπικό καθώς σε αυτές τις δύο κατηγορίες εργαζομένων έχουν καταγραφεί πολλές… αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και απουσίες. Για τους εργαζόμενους αυτούς έχουν εκδοθεί περίπου 600 μαγνητικές κάρτες.

«Συγχαρητήρια στο προσωπικό του νοσοκομείου μας όπου εφαρμόστηκε η μαγνητική κάρτα τήρησης ωραρίου και ανταποκρίθηκε στο συντριπτικό ποσοστό του 97%, δείχνοντας για άλλη μια φορά υπευθυνότητα και συνέπεια!
Όλοι ΜΑΖΙ θα αλλάξουμε τον Ευαγγελισμό!», έγραψε προχθές σε ανάρτησή του ο διοικητής του «Ευαγγελισμού», Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΥ: Το νέο τεστ που θα κρίνει τους διοικητές των νοσοκομείων

ΕΣΥ – Καινοτομία: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία Κρήτης και Μακεδονίας – «Σκανάρονται» εισαγωγές και νοσηλείες