Sponsored Content 


Πέρσι, οι γυναίκες εργαζόμενες της Gilead Sciences Ελλάδος φωτογραφήθηκαν για να διαδώσουν την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Για τον φετινό Οκτώβριο, Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Gilead Sciences Ελλάδας επιλέγει έναν πιο πρωτότυπο τρόπο, για να μας υπενθυμίσει ότι ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις.

Στην προσπάθειά της να διαδώσει περαιτέρω την αναγκαιότητα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και σωστής ενημέρωσης, η εταιρία θέτει ως πρωταγωνιστές της φετινής καμπάνιας τους  άντρες εργαζόμενους της, υπενθυμίζοντάς ότι: ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους, γυναίκες και άνδρες. Είναι οι άντρες που γίνονται πρεσβευτές του μηνύματος -σύζυγοι, γιοι, μπαμπάδες, σύντροφοι, αδελφοί, φίλοι, συνάδελφοι- μεταφέροντας το μήνυμα ολοκληρωμένο, αποτελώντας παράλληλα στήριγμα για όλες εκείνες τις γυναίκες που δίνουν τη μεγάλη μάχη ζωής.

Παρότι ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει περισσότερο τις γυναίκες, αυτό δεν εμποδίζει την ανάπτυξή του και στους άνδρες. Η συχνότητα εμφάνισής στο αντρικό φύλο είναι 1 με 2 άνδρες σε κάθε 200 γυναίκες με καρκίνο του μαστού, (0.5-1%). Συνεπώς, λόγω αυτού του μικρού ποσοστού, η προσέλευση στον ιατρό γίνεται ορισμένες φορές με σημαντική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα αρκετοί άντρες να υποδιαδιγνώσκονται.

Ο καρκίνος του μαστού, επομένως, μας αφορά όλους! Τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Η αποτελεσματική του αντιμετώπιση θα επιτευχθεί μόνο με τη σωστή ενημέρωση όλων, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωσή του.

Για τον ίδιο σκοπό, η Gilead Sciences στηρίζει ενεργά και αυτή τη χρονιά ως Επίσημος Χορηγός τον Συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure®, που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2023, δίνοντας το παρών σε έναν αγώνα – θεσμό, μέσα από τον οποίο επιδιώκει να συμβάλλει στη διάδοση των μηνυμάτων και της απαραίτητης ενημέρωσης για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Με αφορμή την φετινή καμπάνια, ο Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδας σημείωσε ότι «για την Gilead η Πρόληψη & Ενημέρωση κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση που την αντιμετωπίζουμε με ομαδική προσπάθεια, τόσο επιστημονικά όσο και σε κοινωνικό πεδίο. Στη φετινή μας καμπάνια, οι άνδρες εργαζόμενοί μας αναλαμβάνουν ρόλο «πρωταγωνιστή», θυμίζοντάς μας πως ο καρκίνος του μαστού δεν πρέπει να είναι -και δεν είναι– μόνο γυναικεία υπόθεση! Μας αφορά όλους και όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή του».