Εδώ και 30 χρόνια, από το 1993 έως σήμερα, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέψεις, 52.700 επεμβάσεις καρδιάς, περισσότερες από 15.500 νοσηλείες παιδιών και 209 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, βρίσκεται δίπλα σε κάθε καρδιά που χρειάζεται φροντίδα. Αναμβφίβολα το ΩΚΚ γνωρίζει πολύ καλά τη σπουδαιότητα της καρδιαγγειακής πρόληψης.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία οι καρδιαγγειακές παθήσεις και το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελούν αιτίες θανάτου για 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως στον κόσμο. Το 80% ωστόσο από αυτές τις οδυνηρές απώλειες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν οι πολίτες γνώριζαν ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η αποτελεσματική καρδιαγγειακή πρόληψη αποτελεί το στόχο του ΩΚΚ, του πρώτου μεγάλου δημιουργήματος του Ιδρύματος Ωνάση, που άλλαξε για πάντα το τοπίο στον χώρο της καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα. Το ΩΚΚ, που παραμένει πιστό στο όραμα του εμπνευστή του, Αριστοτέλη Ωνάση, υπηρετεί με συνέπεια τη βελτίωση και την αποκατάσταση της υγείας των καρδιοπαθών στη χώρα μας συμβάλλοντας στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης σε διεθνές επίπεδο.

Photo: Shutterstock

Η καλή καρδιά μετράει

Επειδή λοιπόν «η καλή καρδιά μετράει», χρειάζεται να τη σκεφτόμαστε και να τη φροντίζουμε καθημερινά υιοθετώντας καλές συνήθειες που μας κάνουν να νιώθουμε, αλλά και να είμαστε υγιείς.

Ποια καλύτερη ημέρα για να δώσουμε στην καρδιά μας τη φροντίδα που χρειάζεται από την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου; Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή μέρα το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, που φροντίζει τις καρδιές μας εδώ και 30 χρόνια, διοργανώνει τη δράση “Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει”.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Heartscore: ένα σκορ ζωής

Επτά μέρες σε έξι διαφορετικούς δήμους, η κινητή μονάδα του Ωνασείου θα περιμένει σε κεντρικά σημεία κάθε επισκέπτη από 35 έως 65 ετών για μία προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου.

Η δράση “Heartscore – Η καλή καρδιά μετράει” θα υλοποιηθεί από 29 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2023 από τις 10:00 έως τις 15:00 με την ευγενική φιλοξενία έξι εκ των μεγαλύτερων Δήμων της Αττικής: των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Κηφισιάς και Πειραιά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης -σε όσες και όσους επιθυμούν- του κινδύνου να προσβληθούν από καρδιαγγειακή νόσο. Η δράση στοχεύει στην προσέγγιση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού επισκεπτών και έχει ως αποκλειστικό γνώμονα την προστασία και τη βελτίωση της υγείας.

«Η πρωτοβουλία “Heartscore- Η καλή καρδιά μετράει” πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία της πρόληψης και της προστασίας της υγείας μας από καρδιαγγειακές παθήσεις, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα της δράσης μας την προσφορά στους συνανθρώπους μας. Το ΩΚΚ, από το 1993 έως σήμερα, αποτέλεσε ένα δώρο ζωής που μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, συμβάλλοντας δραστικά στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, έχει εξελιχθεί στο πρώτο πλήρως ψηφιακό νοσοκομείο στην Ελλάδα, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία και προετοιμάζοντας το έδαφος για την άφιξη του υπερσύγχρονου Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, το οποίο αναμένεται να αναμορφώσει το χάρτη των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας» δήλωσε ο κύριος Πάνος Μινογιάννης, Γενικός Διευθυντής Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

«Η δράση “Heartscore-H καλή καρδιά μετράει”, διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ),το οποίο, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση έχει πραγματοποιήσει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προτάσσοντας τη σημασία της πρόληψης στα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και εν γένει σε όλα τα ζητήματα υγείας. Το ΩΚΚ στην μακρά πορεία του υπηρέτησε με συνέπεια και υψηλό αίσθημά ευθύνης την ανθρωποκεντρική ιατρική περίθαλψη και φροντίδα, στον χώρο της Καρδιολογίας, της Καρδιοχειρουργικής, αλλά και της Μεταμόσχευσης, γεμίζοντας με υπερηφάνεια το Ίδρυμα Ωνάση για την λαμπρή πορεία που είχε ένα σπουδαίο δημιούργημά του» είπε η κυρία Έφη Τσιότσιου, Εκτελεστική Διευθύντρια και Διευθύντρια Παιδείας του Ιδρύματος Ωνάση.

Εξετάστε την καρδιά σας!

Η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, από το Σύνταγμα δίπλα στο Μετρό, όπου θα βρεθεί και το Σάββατο 30/9. Ακολουθούν την Κυριακή 01/10 η Κηφισιά στο εμπορικό κέντρο Shoppingland επί των οδών Κολοκοτρώνη και Λεβίδου, τη Δευτέρα 02/10 ο Πειραιάς επί της οδού Δραγάτση Ιάκωβου 1Α, την Τρίτη 03/10 η Καλλιθέα στην πλατεία Δαβάκη, την Τετάρτη 04/10 το Αιγάλεω στην κεντρική του πλατεία πλησίον του Μετρό και την Πέμπτη 05/10 η Γλυφάδα στον δρόμο των Ποιητών στην συμβολή των οδών Άγγελου Μεταξά και Γρηγορίου Λαμπράκη.
Αυτές τις ημέρες δώστε στην καρδιά σας την φροντίδα που της αξίζει!