Αύξηση στις εισαγωγές ασθενών, τις θεραπείες και τα χειρουργεία καταγράφει το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» που αποτελεί κομβικό παράρτημα του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο «Άγιος Σάββας», με αφορμή επερχόμενη συγκέντρωση 35 παγκοσμίου φήμης ερευνητών και ειδικών στον τομέα της ογκολογίας, το 2022 στο Κ.Η.Ν «Νίκος Κούρκουλος» οι εισαγωγές ασθενών ανήλθαν σε σχεδόν 22.200 (100 ασθενείς περίπου ημερησίως από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα).

Παράλληλα, κάθε μήνα πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 1.800 αντινεοπλασματικές θεραπείες με συνεχώς αυξητική τάση 6,2% σε σχέση με το 2021. Επίσης, κατά το ίδιο έτος πραγματοποιήθηκαν 1.828 χειρουργεία με αυξητική τάση 15% για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ενώ όσον αφορά τη στερεοτακτική βιοψία εντός του 2022 πραγματοποιήθηκαν 322 βιοψίες με αυξητική τάση 34% για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Τον Φεβρουάριο του 2022 το Κέντρο πιστοποιήθηκε για την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών του προς τον ογκολογικό ασθενή με το πρότυπο ISO 9001:2015 EN 15224:2016

Η συσσωρευμένη εμπειρία και η τεχνογνωσία στην φροντίδα των ογκολογικών ασθενών προδιαγράφουν την ωριμότητα του Νοσοκομείου ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας» και την ικανότητά του να λειτουργεί ως το πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα χαρακτηριστικά στοιχεία της καινοτομίας στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

35 κορυφαίοι επιστήμονες της ογκολογίας στον «Άγιο Σάββα»

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, θα υποδεχθεί 35 κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις κατά του καρκίνου και ειδικότερα στον εμβολιασμό κατά του καρκίνου. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου Άγιος Σάββας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 171) στις 28-29/09, ώρα έναρξης 09.00.

Ο καρκίνος παραμένει μια από τις πιο τρομερές προκλήσεις για την παγκόσμια δημόσια υγεία. Η συνάντηση αυτή θα συγκεντρώσει όλους τους ερευνητές και επιστήμονες από διαφορετικά υπόβαθρα όμως με κοινό στόχο και δέσμευση την αποκάλυψη των μυστικών του καρκίνου και την εξερεύνηση καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση του.

Συγκεντρώνοντας επιστήμονες από όλο τον κόσμο, η συνάντηση επιδιώκει να προωθήσει τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση του καρκίνου και τη μείωση του παγκόσμιου φόρτου του. «Αυτή η συνάντηση υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να κάνουμε βήματα στην έρευνα για τον καρκίνο και να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία μεταξύ των πιο λαμπρών μυαλών στον τομέα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» ιδρύθηκε το 1935 και ήταν το πρώτο Ίδρυμα στην Ελλάδα αφιερωμένο αποκλειστικά στη θεραπεία του καρκίνου. Το Νοσοκομείο « Ο Άγιος Σάββας» έχει ιδρύσει από το 1970 το Κέντρο Ογκολογικών Ερευνών «Γεώργιος Παπανικολάου» όπου στη σύγχρονή του μορφή είναι αφιερωμένο στην ανοσολογία του καρκίνου και την έρευνα ανοσοθεραπείας με τμήματα βιοτράπεζας και μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο.

 

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος ωοθηκών: Τα οφέλη του προσυμπτωματικού ελέγχου για τις γυναίκες

Καρκίνος πνεύμονα: Ο παράγοντας που μειώνει κατά 42% τον κίνδυνο εμφάνισής του – Και φρενάρει 8 ακόμη καρκίνους

Καρκίνος Προστάτη – Νεότερα δεδομένα: Aκτινοθεραπεία αντί προστατεκτομής