Τη βαθύτατη οδύνη της για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δύο εκ των οποίων ανήκαν στη νοσηλευτική κοινότητα, αλλά και των πολιτών, που συμμετείχαν στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, εκφράζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΕΝΕ, κ. Δημήτριος Σκουτέλης, «η απώλεια της ζωής τους βύθισε στο πένθος τόσο τη χώρα, όσο και τη νοσηλευτική κοινότητα, η οποία απώλεσε δύο εξαίρετα μέλη της, τα οποία πρέσβευαν την επιστήμη της Νοσηλευτικής υποδειγματικά και αποτελούσαν πρότυπα επαγγελματιών υγείας. Ο αλτρουϊσμός, η αλληλεγγύη και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και προς το έθνος, ώστε να πρεσβεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα, φέρνοντας εις πέρας την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη συνείδηση όλων μας».

Καταλήγοντας η ΕΝΕ απευθύνει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας: Η Ογκολογική οικογένεια είναι φτωχότερη 

Την θλίψη της για την απώλεια της Πλωτάρχου Γλυκερίας Μεμεκίδου, Νοσηλεύτριας Ογκολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών εκφράζει η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

«Άνθρωπος της προσφοράς και της δράσης, η Γλυκερία μετέβη εθελοντικά στη Λιβύη ως μέλος της Ελληνικής Αποστόλης για να παράσχει βοήθεια σε συνανθρώπους μας πληγέντες του κύματος κακοκαιρίας «Daniel». Ως ενεργό μέλος του ΔΣ της Επιτροπής του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δε σταμάτησε να αγωνίζεται καθημερινά και άοκνα προς όφελος του ογκολογικού ασθενούς» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΟΠΕ, απευθύνοντας τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της, ευχόμενη δύναμη και κουράγιο.

«Περαιτέρω, επιστεγάζοντας τη μακρά και αγαστή συνεργασία της επιστημονικής μας εταιρείας με τον ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΣΝΕ) και ειδικότερα τον Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας, δια του παρόντος δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο ΔΣ της Επιτροπής του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας και βεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί με όποιο πρόσφορο μέσο. Η Ογκολογική οικογένεια της Ελλάδας είναι φτωχότερη» καταλήγει η επιστημονική εταιρία.