Την θλίψη της αλλά και την συμπαράστασή της εκφράζει η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και για τις πρωτοφανείς καταστροφές που υπέστη η περιφέρεια της Θεσσαλίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγουμένων ημερών.

«Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή κ. Καραχάλιο, του εκφράσαμε την συμπαράσταση της Σχολής μας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Είναι σαφές ότι η επόμενη ημέρα της καταστροφής είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με πλήθος αναδυόμενων θεμάτων δημόσιας υγείας αλλά και μεγάλων προβλημάτων στην περίθαλψη των οξέως και χρονίως πασχόντων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Αποδεικνύοντας εμπράκτως την συμπαράστασή της στους πληγέντες, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ αναλαμβάνει την περίθαλψη ασθενών «που οι συνάδελφοι της Θεσσαλίας κρίνουν ότι, λόγω καταστροφής των εκεί νοσοκομειακών υποδομών, η αντιμετώπισή τους κατέστη δυσχερής. Η σχετική συνεννόηση θα γίνεται μέσω των διοικήσεων των δύο Ιατρικών Σχολών» διευκρινίζεται.

Επιπλέον, η Ιατρική Σχολή συνεχίζοντας μία παράδοση 186 ετών λειτουργίας και προσφοράς στην υγεία, συμμετέχει σε όλες τις δράσεις στήριξης των πλημμυροπαθών που οργανώνει το ΕΚΠΑ.