Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας λόγω της παρούσας έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Νομός, είναι έτοιμος για παροχή έκτακτης βοήθειας (δωρεάν εξέταση από ιατρό) σε αποκομμένες περιοχές και σε άτομα που χρήζουν ιατρικής βοήθειας και δεν μπορούν να μετακινηθούν με ομάδα εθελοντών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας στο 2421025297.

Αντίστοιχα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών οργάνωσε αποστολή βοηθείας, στο πλαίσιο της οποίας, απέστειλε το ασθενοφόρο που διαθέτει και δύο διασώστες, για να ενισχύσουν το δυναμικό του ΕΚΑΒ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Παράλληλα συγκέντρωσε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και νερά που θα διανεμηθούν στους κατοίκους των περιοχών.

«Είμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς καταστροφής, μιας πρωτόγνωρης συνθήκης, για τα δεδομένα της Ελλάδας. Εκφράζουμε την οδύνη μας για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη θεομηνία και είμαστε κοντά τους για να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αυτά που μας ενώνουν, που μας κρατούν δυνατούς και μας κάνουν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Οικονομική ενίσχυση από τους νοσοκομειακούς γιατρούς 

Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις πληγείσες περιοχές για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Η ενίσχυση θα δοθεί με ευθύνη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας και στους 4 νομούς που επλήγησαν.

Παράλληλα, ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία και την κάλυψη των αναγκών επείγουσας περίθαλψης.

ΠΟΕΔΗΝ: Ενισχύει οικονομικά την αποκατάσταση των ζημιών των υγειονομικών μονάδων της Θεσσαλίας

Με 10.000 ευρώ ενισχύουν οι γιατροί της ΠΟΕΔΗΝ για την αποκατάσταση των ζημιών, των υγειονομικών μονάδων και οικογενειών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι η κλιματική αλλαγή στις επαναλαμβανόμενες καταστροφές. Θα πρέπει να ενισχυθεί ο κρατικός μηχανισμός σε επίπεδο πρόληψης και αποτροπής ζημιών από φυσικές καταστροφές. Να επενδύσουμε σε εξοπλισμό και υποδομές πρόληψης και αποτροπής. Για τρίτη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη και τις πυρκαγιές στη Θεσσαλία, στάθηκε το ΕΣΥ στο ύψος των περιστάσεων. Οι συνάδελφοι προσήλθαν οικειοθελώς στις υγειονομικές μονάδες αφήνοντας πίσω τους πλημμυρισμένα σπίτια, αποκλεισμένες οικογένειες και νυχθημερόν περιθάλπουν και φιλοξενούν πλημμυροπαθείς. Δεκάδες πλημμυροπαθείς νοσηλεύονται ευτυχώς με ελαφρά προβλήματα ή φιλοξενούνται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής. Υγειονομικές μονάδες (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας) υπέστησαν ζημιές σε κτήρια και εξοπλισμό. Δεδομένη και αποδεδειγμένη η αλληλεγγύη μας. Ενισχύουμε με 10.000 ευρώ την αποκατάσταση των ζημιών, των υγειονομικών μονάδων και οικογενειών που τα “έχασαν όλα”. Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πράξεις αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους κατοίκους στης Θεσσαλίας».