Την άμεση απομάκρυνση των πολιτών από τα σημεία των πυρκαγιών συστήνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, με αφορμή τα πολλαπλά μέτωπα αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα.

Εφόσον δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση, η Ένωση συμβουλεύει τους πολίτες να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους, με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά. Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

«Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας», σημειώνει.

Οι Πνευμονολόγοι συνιστούν στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Επιπλέον, απευθύνουν θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.
Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο.

Η Ένωση Πνεμονολόγων Ελλάδας παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και τις μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα, ενώ είναι πρόθυμη μέσω των μελών της να συνδράμουν σε πανελλαδικό επίπεδο με όλες τις δυνάμεις τους εφόσον ζητηθεί.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Από τις ασκήσεις ετοιμότητας στην πραγματική εκκένωση εντός 4 ωρών

Κορωνοϊός: Και τα παιδιά στο στόχαστρο του ιού – Μέτρα πρόληψης της διασποράς

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πόσο καλά «διαβάζει» μια μαστογραφία; Έρευνα απαντά