Εντείνονται τα προβλήματα υγείας από τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ και το προσωπικό των νοσοκομείων αντιμετωπίζουν θερμοπληξίες, λιποθυμικά επεισόδια και άλλα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη ζέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο 24ωρο χρειάστηκαν αντιμετώπιση 49 καρδιολογικά επεισόδια, οκτώ θερμοπληξίες, καθώς και 107 λιποθυμίες στην Αττική. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, στο πρώτο κύμα καύσωνα, ΕΚΑΒ και νοσοκομεία είναι σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας. Μάλιστα, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές και το ΕΚΑΒ έχει δεσμεύσει δυνάμεις στη Μάνδρα και βρίσκεται σε επιφυλακή για αναπνευστικά περιστατικά, καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο καύσωνας κατέγραψε και το πρώτο θύμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χθες το απόγευμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας άνδρας 46 ετών με έντονη συμπτωματολογία. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει ότι ήταν άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Η θερμοκρασία του σώματός του ήταν 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρεται καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Όπως αναφέρεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άτυχος 46χρονος πήγε κανονικά στη δουλειά του. Όταν γύρισε σπίτι του, στον Καράμπαμπα Χαλκίδας, δήλωσε στην μητέρα του ότι έχει υψηλή θερμοκρασία και πονοκέφαλο. Αμέσως επικοινώνησαν με γιατρό, ο οποίος τους συνέστησε κρύες κομπρέσες στο μέτωπο. Η κατάσταση όμως χειροτέρευε όσο περνούσε η ώρα και οι δικοί του τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με πυρετικούς σπασμούς.

Η σημερινή ημέρα απαιτεί τεράστια προσοχή καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει…στα ύψη. Οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για αποφυγή των μετακινήσεων και παραμονή σε δροσερούς χώρους. Μάλιστα, τρεις επιστήμονες μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας προχώρησαν χθες σε έκτακτη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας και έδωσαν συγκεκριμένες συμβουλές για το γενικό πληθυσμό και τις ευπαθείς ομάδες.

 

Ειδήσεις:

Υπουργείο Υγείας: Στην Κρήτη σήμερα και αύριο Χρυσοχοΐδης – Αγαπηδάκη

Πυρκαγιές: Πόσο διαρκούν οι ψυχικές επιπτώσεις