Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα βρεθεί για 3η φορά στην Δεσκάτη Νομού Γρεβενών στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. Οι KIM πραγματοποιήσει από το 2014 μέχρι σήμερα 149 αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομάδα των ΚΙΜ στην Δεσκάτη θα είναι: Καρδιολόγος | Ορθοπαιδικός | Οφθαλμίατρος / ΩΡΛ | Γενικός Χειρουργός | Ακτινολόγος. Επιπλέον, διαδικτυακά θα συμμετάσχει στο έργο των ΚΙΜ: Διαιτολόγος, Νευρολόγος, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος

Τα ιατρεία θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Δεσκάτης, από την Παρασκευή 21 Ιουλίου έως και Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, και ώρες 9:00-17:00.

Θα παρέχονται δωρεάν οι ακόλουθες υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις:

Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία ● Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος ● Μέτρηση οστικής πυκνότητας ● Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς ● Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών, υπέρηχος ● Αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων ● Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδας) ● Έλεγχος Προστάτη ● Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης βυθοσκόπηση ● Ακοόγραμμα – τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση ● Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση ● Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες,ν.Parkinson) ● Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών ● Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση ●

Οι ενδιαφερόμενοι για ηλεκτρονική καταχώρηση ραντεβού μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα των ΚΙΜ,  https://mykim.gr και στην εφαρμογή MyKIM που είναι διαθέσιμη σε Playstore & Appstore, και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210 2447694 (Δευτέρα – Παρασκευή, 13:00 – 16:00).

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της αποστολής, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.