Οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων από τον επερχόμενο καύσωνα αναμένεται να δημοσιοποιήσει το υπουργείο εργασίας σε συνεργασίας με την ανεξάρτητη αρχή επιθεώρησης εργασίας.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σήμερα σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ,ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Σπανάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, , ο Γενικός Διευθυντής Επιθεώρησης Εργασίας κ. Χαράλαμπο Βούρτση, η Πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. κ. Ρένα Μπαρδάνη, καθώς και εκπρόσωπο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μια ευρεία σύσκεψη στο Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ εμού, του αρμοδίου υφυπουργού κ. Σπανάκη, της Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υπηρεσιακών παραγόντων και της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας για να βγάλουμε τις αναλυτικές μας οδηγίες που θα εκδοθούν μέσα στις επόμενες ώρες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο κύμα καύσωνα όσον αφορά τους εργασιακούς χώρους και την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι οδηγίες θα είναι πάρα πολύ αναλυτικές και όλες οι επιχειρήσεις θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν αναλόγως του θερμικού φορτίου που θα έχει η κάθε περιοχή. Είμαστε από πάνω, θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να είναι ασφαλείς, αλλά και οι επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα».

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Σπανάκης δήλωσε:

«Με πρωτοβουλία του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε μια ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και σε λίγες ώρες θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων λόγω του καύσωνα που αναμένεται τις επόμενες μέρες».