Τις χρόνιες ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες δεν έχουν προκύψει εφέτος, σημειώνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, στον απόηχο των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται καθημερινή στοχοποίηση του Ε.Κ.Α.Β. και κατ’ επέκταση και των εργαζομένων του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με συνεχή δημοσιεύματα για καθυστερήσεις στις αφίξεις των ασθενοφόρων. Οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. από το 2010 και την ένταξη της χώρας στα μνημόνια, συνεχώς τονίζουμε τις ελλείψεις προσωπικού, ασθενοφόρων οχημάτων και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία από τις ελλείψεις αυτές», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ , και προσθέτουν:

«Δεν μπορεί που το Ε.Κ.Α.Β. τόσα χρόνια παρ’ όλες αυτές τις ελλείψεις, υπερέβαλε εαυτόν για να στηρίξει την δημόσια υγεία και την κοινωνία, φτάνοντας στο σήμερα να δηλώνουν όλοι έκπληκτοι για τα περιστατικά που δημοσιεύονται και αφορούν καταγγελίες για καθυστέρηση άφιξης ασθενοφόρου. Δεν μπορεί το Ε.Κ.Α.Β. που στην διάρκεια της πανδημίας COVID 19 στήριξε μόνο του όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να βάλλεται σήμερα χωρίς να αναγνωρίζεται η καθημερινή μάχη που δίνει. Στα δύο πρώτα έτη της πανδημίας, σε ολόκληρο τον κόσμο πολλά συστήματα υγείας αλλά και επειγόντων, ανώτερα της Ελλάδας, έφτασαν στα όρια της κατάρρευσης, ενώ στην χώρα μας το Ε.Κ.Α.Β, με οργάνωση και αυταπάρνηση των εργαζομένων, διεκπεραίωσε χιλιάδες διακομιδές περιστατικών COVID 19 και ανταπεξήλθε με επιτυχία στην διαχείριση της πρωτόγνωρης κατάστασης που βίωσε ο πλανήτης».

Το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. σημειώνει ότι διαφωνεί κάθετα με την Π.Ν.Π. για την στελέχωση μικτών πληρωμάτων ασθενοφόρων στο Ε.Κ.Α.Β. με οδηγούς του Στρατού, του Π.Σ. και των Ο.Τ.Α, καθώς «υποβαθμίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με απρόβλεπτες συνέπειες για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών».

 

Διαβάστε επίσης:

Πάρος: Το «ευχαριστώ» στο ΕΚΑΒ ασθενούς με κολπική μαρμαρυγή

Οι δύο διασώστες που αποκαλύπτουν το ανθρώπινο πρόσωπο του ΕΚΑΒ