Την αντίδραση των οδοντιάτρων προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «τεράστια φοροδιαφυγή στον οδοντιατρικό κλάδο»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης, δηλώνει:

«Η ωμότητα της πολιτικής αντίληψης του Όθωνα Ηλιόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ότι ‘δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν παραπάνω’ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές αντιπαροχής αλήστου μνήμης του παρελθόντος.

Αντί να έχει την ευαισθησία να απολογηθεί που το κόμμα του ουδέποτε αφουγκράστηκε τα προβλήματα του οδοντιατρικού κόσμου έρχεται τώρα μ’ αυτόν τον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο να μας επιπλήξει απευθύνοντας ανεπίτρεπτες και ανέξοδες μομφές περί δήθεν φοροδιαφυγής οι οποίες μόνο όνειδος αποτελούν».

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη «συλλήβδην στοχοποίηση των οδοντιάτρων», εκφράζει και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

«Οι οδοντίατροι, όπως και οι λοιποί επαγγελματίες υγείας, εκτελούν με υπευθυνότητα το έργο τους, συμβάλλουν στη προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουν στην εθνική οικονομία, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται στα πλαίσια των προεκλογικών αντιπαραθέσεων και δη με γνώμονα το εάν ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα.
Οποιαδήποτε μομφή κατά των οδοντιάτρων θα πρέπει να αποδεικνύεται, κατά περίπτωση, άλλως, συνιστά συκοφαντία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παχυσαρκία: Τα νέα όπλα κατά της παγκόσμιας επιδημίας

Δωρεάν έλεγχος σπίλων σε 8 ακριτικά νησιά από την La Rοche–Posay και το ΑγκαλιάΖΩ

Κορωνοϊός- ΕΣΥ: Ένα βιβλίο για την πανδημία και μία κοινοβουλευτική «πρωτιά» για τον Βασίλη Κοντοζαμάνη