Τη σφοδρή αντίδραση των ιδιωτών παιδιάτρων προκάλεσαν οι δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού η οποία υποστήριξε πως η επαγγελματική τους συμπεριφορά εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των χρημάτων που λαμβάνουν.

Συγκεκριμένα, η κυρία Λινού στην ομιλία της για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στις 11 Ιουνίου είπε «όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».

Δείτε βίντεο:

Η τοποθέτηση της υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, που μετρά 3.500 μέλη, η οποία σε επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα, αναφέρει: «Όπως αντιλαμβάνεστε η άποψη, που εκφράστηκε από επίσημο βήμα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας πολιτικού κόμματος, ότι ‘δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ’, προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης».

Οι παιδίατροι συνεχίζουν λέγοντας ότι «ακόμα προσβλητικότερος είναι ο ισχυρισμός της ιδίας υποψηφίας, ότι ”τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης, που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε…”, παρουσιάζοντας τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού ‘δυστυχώς’ δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ. Η άποψη αυτή, εκφρασθείσα μάλιστα δημοσίως και ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου, διαδοθείσα ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης, μας προσβάλλει βάναυσα, πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό και να αποκατασταθεί με κάθε τρόπο η τιμή και υπόληψη του κλάδου μας και ημών των παιδιάτρων».

Οι ελευθεροεπαγγελματίες παιδίατροι σημειώνουν ότι η υποψήφια βουλευτής είτε αγνοεί είτε αποκρύπτει την αφιλοκερδή κοινωνική προσφορά του κλάδου των ιδιωτών παιδιάτρων, όπως οι επισκέψεις και η προσφορά πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας όπου δεν υπάρχουν παιδίατροι.

«Φυσικά ουδέποτε θα υποπέσουμε στο ολίσθημα, όπως η παραπάνω υποψήφια πράττει, να βρεθούμε αντιμέτωποι με τους συναδέλφους μας παιδιάτρους του δημοσίου τομέα, τους οποίους τιμούμε απολύτως. Πλην όμως πρέπει να προστατευτεί η τιμή, η υπόληψη και η κοινωνική προσφορά των ιδιωτών παιδιάτρων, οι οποίοι ουδέποτε είναι ”κάποιοι ιδιώτες παιδίατροι..”, αλλά πάντα υπήρξαν το στήριγμα και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους (πολλές φορές αφιλοκερδώς) σε πάνω από 70% των παιδιών της Ελληνικής οικογένειας», καταλήγει η ανακοίνωση με τους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους να τονίζουν ότι επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματός τους.