Sponsored content


Η συνεχιζόμενη οικονομική, επιχειρηματική, παραγωγική, ερευνητική δραστηριότητα χαρακτηρίζει τη φαρμακοβιομηχανία DEMO, οδηγώντας την στην κατάκτηση ολοένα περισσότερων αλλά και υψηλότερων στόχων, κατά τις σχεδόν έξι δεκαετίες λειτουργίας της. Είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στην Ελλάδα στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, καθώς και σε εξαγωγές επώνυμων παραγόμενων σκευασμάτων ενώ συμπεριλαμβάνεται σταθερά στις 100 μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας.

Ωστόσο, για την DEMO ζητούμενο δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επακόλουθη επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Στην ίδια υψηλή προτεραιότητα έχει θέσει και την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), υλοποιώντας με σταθερό ρυθμό πρωτοβουλίες που θωρακίζουν την καρδιά του, τα νοσοκομεία, αλλά και τις περιφερειακές δομές υγείας. Η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία διεκδικεί την πρωτιά και στο πεδίο της κοινωνικής υπευθυνότητας, ανταποδίδοντας απλόχερα δράσεις υγείας, πόρους, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, φάρμακα και αφήνοντας το δικό της μοναδικό αποτύπωμα στο ΕΣΥ.

Η περίοδος της πανδημίας, και ιδίως τα δύσκολα έτη 2020 και 2021, ενίσχυσαν περαιτέρω τους δεσμούς της DEMO και του ΕΣΥ. Τον Απρίλιο του 2020, κι ενώ η χώρα βρισκόταν στην αρχή της πίεσης στα νοσοκομεία, ιδίως στις ΜΕΘ, με την ένδεια εξοπλισμού να ταλανίζει τους επαγγελματίες υγείας, η DEMO πραγματοποίησε δωρεά 60 monitors μέτρησης ζωτικών λειτουργιών για τον εξοπλισμό ΜΕΘ νοσοκομείων του ΕΣΥ, αξίας 260.000 ευρώ, τα οποία και παρέδωσε στα νοσοκομεία αναφοράς για τη λοίμωξη Covid-19.

Όμως και ως μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ήταν μία από τις εταιρείες που πρωτοστάτησε στη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας προς το ΕΣΥ. Οι κλίνες, αμερικανικής κατασκευής με προηγμένο εργονομικό σχεδιασμό, αποτέλεσαν σημαντικό εργαλείο των Μονάδων, συμβάλοντας στην παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας στους ασθενείς.

H DEMO, όπως και όλες οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, κατά τη διάρκεια των lockdown κατέγραφε ρεκόρ λειτουργίας για να διασφαλιστεί ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοιό θα έχουν στη διάθεση τους τα φάρμακα που χρειάζονται για τους ασθενείς. Μάλιστα, το 2020 το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της φαρμακοβιομηχανίας ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ υποστηρίζοντας ΜΚΟ, Πολιτεία και Εργαζόμενους.

Με την ίδια δυναμική συνεχίστηκε η ενίσχυση της Υγείας για όλο το 2021 και το 2022 καθώς η DEMO υποστήριξε για ακόμη μια χρονιά Νοσοκομεία, καθώς και Φορείς, ΜΚΟ και Κοινωνικά Φαρμακεία, προμηθεύοντας δωρεάν με φάρμακα, υλικά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Επιπλέον της σταθερής ενίσχυσης στο ΕΣΥ, το περασμένο έτος η εταιρία πραγματοποίησε στοχευμένη δωρεά τριών ηλεκτρικών νοσοκομειακών κρεβατιών, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Λιβαδειάς. Επίσης, από την εταιρεία προσφέρθηκε μία συσκευή ανίχνευσης απεικόνισης φλεβών κι ένας μονοκάναλος καρδιογράφος στη Μονάδα μεσογειακής αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής νόσου του Ιπποκρατείου Αθηνών.