Οι περιορισμοί που έχουν επιβάλει κάποιες χώρες στους προερχόμενους από την Κίνα ταξιδιώτες λόγω της covid-19 είναι παράλογες και δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο, όπως είπε σήμερα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως είπε ο Μάο Νινγκ, “είμαστε έντονα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές” και θα προχωρήσουμε σε αντίμετρα με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας.

Πολλές χώρες έχουν ήδη επιβάλει κάποιο είδος περιορισμού ή πρόκειται να επιβάλουν σε ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα– οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδία και το Μαρόκο.

Το Κατάρ πρόκειται από σήμερα να απαιτεί από τους ταξιδιώτες που φθάνουν στο έδαφός του από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για COVID-19 , το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε 48 ώρες από την αναχώρησή τους. Το τεστ θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες ανεξαρτήτως του εμβολιαστικού καθεστώτος τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Παυλάκης: Αυτό που φοβόμαστε δεν έρχεται από την Κίνα, αλλά από άλλες χώρες με μεταλλάξεις

Κορωνοϊός: Τρεις θανάτους σε ένα 24ωρο αναφέρει η Κίνα εν μέσω μαζικού κύματος μολύνσεων

Financial Times: Η ΕΕ προσφέρει δωρεάν εμβόλια κατά της COVID-19 στην Κίνα