*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων με σκόπιμη διαρροή του ιού, όπως υποστηρίζουν Κινέζοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την ανακοίνωση από την Ουάσιγκτον δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων σε πολλές χώρες του πλανήτη, το θέμα της ιογενούς λοίμωξης κυριαρχεί στο κινεζικό Twitter -Weibo – με ένα hashtag για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο έχουν δει (μέχρι χθες) πάνω από 51 εκατομμύρια χρήστες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πολλοί χρήστες των κινεζικών social media επικεντρώθηκαν σε μια έκθεση του 2021 από την αμερικανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Nuclear Threat Initiative» (Πρωτοβουλία για την Πυρηνική Απειλή) που αναφέρεται στην ετοιμότητα για την βιοασφάλεια. Η ΜΚΟ «ΝΤΙ» δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ, Τεντ Τέρνερ.

Η σχετική έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης περιέγραφε ένα υποθετικό σενάριο ξεσπάσματος ευλογιάς των πιθήκων με Κινέζους χρήστες να δράττουν της ευκαιρίας για να στηρίξουν το επιχείρημά τους, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν εκ των προτέρων για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων, κατά συνέπεια, αυτές διέρρευσαν τον ιό.

Το σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail» υπενθυμίζει επίσης ότι, κινεζικά κρατικά ΜΜΕ και αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τις ΗΠΑ για εσκεμμένη διαρροή του νέου κορωνοϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ευλογιά των πιθήκων: Σε αυτές τις χώρες ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα

Κορωνοϊός – Κίνα: Καραντίνα σε γειτονιές επιβάλει το Πεκίνο, που θέλει «μηδενική Covid»

Ευλογιά των πιθήκων: Μετά το Βέλγιο 21 ημέρες καραντίνα για τα κρούσματα και στη Γερμανία