Κορυφαίος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης συμβουλεύει τους Βρετανούς να σηκωθούν από τον καναπέ, να ξεκινήσουν να αθλούνται και να κάνουν δίαιτα χάνοντας τα περιττά κιλά προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι σε περίπτωση που νοσήσουν από τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», για τους ειδικούς, «Η κοιλιά που εξέχει θα μπορούσε όχι μόνο να δυσκολέψει την αναπνοή των ασθενών με Covid- 19. Επιπλέον, οι υπέρβαροι και όσοι δεν αθλούνται έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές του ιού».

Σε συνέντευξή του στους κυριακάτικους «Times», ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον , σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε:  «Είναι πάντα καλύτερο να παραμείνετε σε φόρμα και να είστε υγιείς. Πρέπει να αξιολογήσουμε τους κινδύνους μας από προσωπική άποψη, συμπεριλαμβανομένης της σωστής διατροφής και της απώλειας βάρους».

Η προειδοποίηση του Βρετανού καθηγητή Νιλ Φέργκιουσον της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του ότι, το 10% των Βρετανών – έως και επτά εκατομμύρια άνθρωποι – θα έχουν μολυνθεί με τον Covid- 19 μέχρι το τέλος του Μαΐου, παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, το 38% των ασθενών που εισήχθησαν στην εντατική από επιπλοκές του κορωνοϊού είναι παχύσαρκοι και το 55% αυτών των ασθενών απεβίωσαν.

Για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, το ποσοστό θνησιμότητας είναι υψηλότερο.

Από την πλευρά του ο Φρέντρικ Κάρπε, καθηγητής Ιατρικής με ειδίκευση στον μεταβολισμό επισημαίνει: «Αν έχετε μια μεγάλη κοιλιά, τότε όταν ξαπλώνετε, το βάρος που έχετε στην περιοχή ωθεί το διάφραγμα σας προς τα πάνω, μειώνοντας τον όγκο στους πνεύμονες . Ο ιός αυτός όμως έχει να κάνει με τη λοίμωξη των πνευμόνων. Ξεκινήστε περπατώντας», υποστηρίζει ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι, «ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή , μέσα σε δύο εβδομάδες η λειτουργία των πνευμόνων σας θα έχει βελτιωθεί».