Μια γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα επιστρέψει από το Μιλάνο, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, δήλωσε ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης.

«Ενημερώθηκα για το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού που διαγνώστηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Νίκαιας», ανέφερε ο δήμαρχος Κριστιάν Εστροζί.

Αποχώρησαν ορισμένοι από τους ενοίκους του ξενοδοχείου στα Κανάρια Νησιά που βρίσκεται σε καραντίνα

Μια μικρή ομάδα από τους 130 ενοίκους του ξενοδοχείου στην Τενερίφη, που βρίσκεται για τέταρτη ημέρα σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, εθεάθησαν σήμερα να επιβιβάζονται σε ένα μικρό λεωφορείο, όπως φαίνεται από ένα βίντεο που τράβηξε ένας από τους παραμένοντες ενοίκους.

Ο οδηγός του λεωφορείου δήλωσε στο Reuters νωρίτερα ότι μετέβη εκεί για να παραλάβει ενοίκους. Δεν είναι σαφές πού μεταφέρονται.

Περίπου έξι ένοικοι, ανάμεσά τους και ένα βρέφος μέσα σε παιδικό καροτσάκι, εξήλθαν από το ξενοδοχείο H10 Costa Adeje Palace, νότια της Τενερίφης, θερμομετρήθηκαν και απολυμάνθηκαν στον πίσω χώρο του ξενοδοχείου προτού επιβιβαστούν σε ένα 15θέσιο μικρό λεωφορείο, φαίνεται από το βίντεο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε νέους περιορισμούς που αφορούν την Ιταλία και τη Νότια Κορέα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θέτει περιορισμούς στην είσοδο Ιρανών πολιτών και ταξιδιωτών που προέρχονται από τη Νότια Κορέα, δύο χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Με διάταγμά της η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε «την προσωρινή αναστολή» ήδη από σήμερα της παροχής αδειών εισόδου στη Ρωσία για τους Ιρανούς πολίτες.

Δεύτερο διάταγμα προβλέπει περιορισμούς από την 1η Μαρτίου για τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς από τη Νότια Κορέα. Με εξαίρεση κάποιες ειδικές κατηγορίες, όπως οι επίσημοι αξιωματούχοι και οι πολίτες κάποιων χωρών συμμάχων της Μόσχας, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο ρωσικό έδαφος.

Την Τετάρτη η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι συστήνει στου Ρώσους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν την Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα, λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19 σε αυτές τις χώρες.

Πιθανό κρούσμα στο Μεξικό

Το Μεξικό επανεξετάζει ένα πιθανό κρούσμα κορωνοϊού που αφορά έναν άνδρα, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από την Ιταλία και ο οποίος σε μια πρώτη εξέταση βρέθηκε θετικός στον ιό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αν επιβεβαιωθεί αυτό θα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη χώρα και μόλις το δεύτερο στη Λατινική Αμερική.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγκο Λόπες-Γκατέλ Ραμίρες δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι θα ανακοινώσει σε λίγο τα αποτελέσματα από την δεύτερη εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 35χρονος.

«Δεν είναι σοβαρή η κατάστασή του», είπε ο υφυπουργός επισημαίνοντας ότι ο άνδρας είχε πονοκέφαλο, πυρετό και μυϊκούς πόνους, ενώ εμφάνιζε και συμπτώματα στο αναπνευστικό.

Ο άνδρας αυτός είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία και τέθηκε σε απομόνωση, τόνισε ο Λόπες-Γκατέλ.

Μέχρι στιγμής η Βραζιλία είναι η μοναδική χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει αναφέρει κρούσμα του νέου κοροναϊού.