Σε εφιάλτη δίχως τέλος έχει μετατρέψει η επιδημία του φονικού κορωνοϊού της Κίνας την κρουαζιέρα χιλιάδων τουριστών στο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο και σε καραντίνα ανοιχτά της πόλης Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές, οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν άλλα 39 κρούσματα στο πλοίο, ανεβάζοντας τη λίστα με τους μολυσμένους από τον ιό στους 174.

Το πλέον ανησυχητικό είναι το ποσοστό των ατόμων που ελέγχθησαν και αποδείχθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι πραγματοποίησαν έλεγχο σε 53 άτομα, από τα οποία τα 39 βρέθηκαν θετικά.

Από τους μολυσμένους με τον ιό, τέσσερις ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το Diamond Princess μεταφέρει 3.700 επιβάτες και απέπλευσε από το Χονγκ Κονγκ, πριν φτάσει στη θάλασσα της Ιαπωνίας την περασμένη εβδομάδα.

Όταν έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκαν κρούσματα του κορωνοϊού, οι ιαπωνικές αρχές επέβαλαν καραντίνα στο πλοίο και διέταξαν τους ασθενείς να μένουν έγκλειστοι στις καμπίνες τους και τους υπόλοιπους επιβάτες να φορούν οπωσδήποτε μάσκα.

Η καραντίνα εκπνέει στις 19 Φεβρουαρίου, δηλαδή 14 ημέρες μετά την άφιξη του πλοίου στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα.